Rămâi conectat

Ştirea zilei

25-27 iulie| SIMFONIA FOCULUI, la Alba Iulia: ARTIFICII în show-uri spectaculoase pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Publicul poate vota cea mai „tare” reprezentaţie

Publicat

în

În premieră, weekend-ul 25 -27 iulie aduce la Alba Iulia un spectacol de artă pirotehnică inedit. Este vorba despre festivalul „Simfonia Focului”, în cadrul căruia cele mai importante trei  companii din Europa se vor întrece în reprezentaţii de gală pe bolta cerească de deasupra Cetăţii Alba Carolina.

Albaiulienii şi turiştii ce vor fi prezenţi în oraş vor avea ocazia atât să-şi desfete privirile cu minunatele focuri de artificii, dar şi să facă parte din juriu, pentru că spectacolul va fi unul sub formă de competiţie. Anul acesta, companii din Polonia, Bulgaria şi România se vor întrece în lumină, culori şi efecte,  sincronizate cu muzică, iar juriul format din public va putea vota prin SMS reprezentanţia favorită. De asemenea, muzica va fi difuzată şi la radio, astfel că oameni din tot oraşul vor putea savura întreg spectacolul. Festivalul se află la prima ediţie, însă organizatorii promit şi ediţii viitoare, acesta urmând să se desfăşoare în fiecare an, în perioada verii.

Simfonia Focului  este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de 3 zile, pe parcursul cărora cerul Cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (3 competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști.

Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

De ce Alba Iulia?
Aflată în inima Ardealului, oraşul Alba Iulia propune prin Cetatea Alba Carolina, un decor sublim pentru focurile de artificii, iar istoria acestui așezământ îl recomandă.

Fostă capitală a Transilvaniei, Alba Iulia este un vector al moștenirii culturale latine, simbol al înfrățirii, al unității naționale și Catedrală a Încoronării. Un oraș care s-a aflat la intersecția atâtor culturi trebuie să rămână un loc al întâlnirilor, al marilor evenimente.

Motivaţie
simfonia focului 1Un asemenea eveniment poate deveni un obiectiv turistic deosebit, festivalul poate atrage în timp resurse financiare importante, sponsori, turiști, expunere mediatică și prestigiu.

Ca un exemplu, festivalul Ignis Brunensis  de la Brno a reușit în istoria sa de 15 ani să se dezvolte de asemenea natură încât astăzi nr. de spectatori prezent la festival depășește 200.000, iar evenimentul a oferit un mare plus de vizibilitate și prestigiu orașului Brno.

Format de desfăşurare
Festivalul se desfășoară pe parcursul a 3 zile care au fiecare drept punct culminant reprezentația unuia dintre artiștii pirotehniști participanți.

Spectacolele de artificii sincronizate cu muzică sunt realizate în fiecare an pe o temă dată, iar artiștii concurenți respectă un regulament bine definit.
Muzica este difuzată la scena evenimentului, precum și  în programul unui post de radio local pentru ca orice privitor să poată savura spectacolul în forma sa completă.

Spectacolele vor dura câte 15 minute / echipă participantă și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.

Suport logistic & Siguranţă
Partenerul logistic care pune la dispoziție materialul pirotehnic va oferi suport logistic profesional urmând să pună la dispoziție tehnologie de ultimă generație necesară implementării spectacolelor pirotehnice. Partenerul logistic va asigura obținerea tuturor aprobărilor și avizelor legale necesare, precum și desfășurarea în condiții de maximă securitate a spectacolelor pirotehnice.

Jurizare
Câștigătorii vor fi desemnați pe baza regulamentului de către un juriu constituit dintr-un reprezentant al instituției sau companiei–sponsor, un muzician de renume ce va puncta alegerea temelor muzicale, precum și de un regizor sau specialist în artele spectacolului care va puncta punerea în scenă, efectele și figurile de stil ale fiecărei alegorii pirotehnice.

Interactivitate
Un alt jurat important va fi publicul spectator, care va avea posibiliteata să voteze (via SMS) producția preferată și să determine cea mai bună reprezentație.

La festivalul „Simfonia Focului” de anul acesta îşi vor da concursul companiile Enigma Fireworks  din Sofia (Bulgaria), RG Lider  Bialystok – Polonia şi  Pyro Events Team  (FireWorks Design) din Braşov   – România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
  • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
  • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
  • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
  • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
  • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare