25-27 iulie| SIMFONIA FOCULUI, la Alba Iulia: ARTIFICII în show-uri spectaculoase pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Publicul poate vota cea mai „tare” reprezentaţie

În premieră, weekend-ul 25 -27 iulie aduce la Alba Iulia un spectacol de artă pirotehnică inedit. Este vorba despre festivalul „Simfonia Focului”, în cadrul căruia cele mai importante trei  companii din Europa se vor întrece în reprezentaţii de gală pe bolta cerească de deasupra Cetăţii Alba Carolina.

Albaiulienii şi turiştii ce vor fi prezenţi în oraş vor avea ocazia atât să-şi desfete privirile cu minunatele focuri de artificii, dar şi să facă parte din juriu, pentru că spectacolul va fi unul sub formă de competiţie. Anul acesta, companii din Polonia, Bulgaria şi România se vor întrece în lumină, culori şi efecte,  sincronizate cu muzică, iar juriul format din public va putea vota prin SMS reprezentanţia favorită. De asemenea, muzica va fi difuzată şi la radio, astfel că oameni din tot oraşul vor putea savura întreg spectacolul. Festivalul se află la prima ediţie, însă organizatorii promit şi ediţii viitoare, acesta urmând să se desfăşoare în fiecare an, în perioada verii.

ELIT

Simfonia Focului  este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de 3 zile, pe parcursul cărora cerul Cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (3 competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști.

ADEZIUNE PLUS

Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

De ce Alba Iulia?
Aflată în inima Ardealului, oraşul Alba Iulia propune prin Cetatea Alba Carolina, un decor sublim pentru focurile de artificii, iar istoria acestui așezământ îl recomandă.

Fostă capitală a Transilvaniei, Alba Iulia este un vector al moștenirii culturale latine, simbol al înfrățirii, al unității naționale și Catedrală a Încoronării. Un oraș care s-a aflat la intersecția atâtor culturi trebuie să rămână un loc al întâlnirilor, al marilor evenimente.

Motivaţie
simfonia focului 1Un asemenea eveniment poate deveni un obiectiv turistic deosebit, festivalul poate atrage în timp resurse financiare importante, sponsori, turiști, expunere mediatică și prestigiu.

Ca un exemplu, festivalul Ignis Brunensis  de la Brno a reușit în istoria sa de 15 ani să se dezvolte de asemenea natură încât astăzi nr. de spectatori prezent la festival depășește 200.000, iar evenimentul a oferit un mare plus de vizibilitate și prestigiu orașului Brno.

Format de desfăşurare
Festivalul se desfășoară pe parcursul a 3 zile care au fiecare drept punct culminant reprezentația unuia dintre artiștii pirotehniști participanți.

Spectacolele de artificii sincronizate cu muzică sunt realizate în fiecare an pe o temă dată, iar artiștii concurenți respectă un regulament bine definit.
Muzica este difuzată la scena evenimentului, precum și  în programul unui post de radio local pentru ca orice privitor să poată savura spectacolul în forma sa completă.

Spectacolele vor dura câte 15 minute / echipă participantă și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.

Suport logistic & Siguranţă
Partenerul logistic care pune la dispoziție materialul pirotehnic va oferi suport logistic profesional urmând să pună la dispoziție tehnologie de ultimă generație necesară implementării spectacolelor pirotehnice. Partenerul logistic va asigura obținerea tuturor aprobărilor și avizelor legale necesare, precum și desfășurarea în condiții de maximă securitate a spectacolelor pirotehnice.

Jurizare
Câștigătorii vor fi desemnați pe baza regulamentului de către un juriu constituit dintr-un reprezentant al instituției sau companiei–sponsor, un muzician de renume ce va puncta alegerea temelor muzicale, precum și de un regizor sau specialist în artele spectacolului care va puncta punerea în scenă, efectele și figurile de stil ale fiecărei alegorii pirotehnice.

Interactivitate
Un alt jurat important va fi publicul spectator, care va avea posibiliteata să voteze (via SMS) producția preferată și să determine cea mai bună reprezentație.

La festivalul „Simfonia Focului” de anul acesta îşi vor da concursul companiile Enigma Fireworks  din Sofia (Bulgaria), RG Lider  Bialystok – Polonia şi  Pyro Events Team  (FireWorks Design) din Braşov   – România.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Gabriel Pleșa după votul din Consiliul Local: „Sper să fi fost prima și ultima dată când colegii mei din alianță să nu fie unitari cu primarul”

Consilierii locali ai Municipiului Alba Iulia au votat în cursul ședinței ordinare de vineri, 26 februarie, mandatarea primarului Gabriel Pleșa… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

prale 17 iulie 2014 at 16:22

o mare prostie si artificiile ,sint f. poluante si vad ca in alba toata ziua se gaseste unul sa ne bubuie . URIT

IO 18 iulie 2014 at 0:47

Poluante ? Domnu Vasile, te invitam sa mergi inapoi in Ohaba si sa ne lasi pe noi in pace. Nimic nu va convine .

cristina 24 iulie 2014 at 14:50

la ce ora incepe spectacolul?

cristina 24 iulie 2014 at 14:52

scuze am vazut acum programul.felicitari pt un asemenea specatacol in alba iulia!!!!

Comentariile sunt oprite