Rămâi conectat

Ştirea zilei

23 ianuarie: Ziua internațională a scrisului de mână (Handwriting Day). Ce spune scrisul despre personalitatea noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 ianuarie: Ziua internațională a scrisului de mână (Handwriting Day). Ce spune scrisul despre personalitatea noastră

În fiecare an, în data de 23 ianuarie este serbată Ziua scrisului de mână (National Handwriting Day), instituită cu scopul de a ne aminti frumusețea și unicitatea acestei forme de artă, numită caligrafie, dar și necesitatea folosirii semnăturii de mână.

Această dată, la care este celebrată Ziua mondială a scrisului de mână, coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock, devenit notoriu datorită semnăturii sale, deosebit de lizibile și de interesante, de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.

Iniţiatorul acestei zile este Asociaţia producătorilor de instrumente de scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), care a declarat ziua de 23 ianuarie drept ziua sărbătoririi „scrisului de mână”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Istoria evoluţiei scrisului de mână este de mii de ani, perioadă în care oamenii au încercat să stabilească caracterul unei persoane după scrisul de mână al acesteia. În anul 1875, părintele francez Jean-Hippolyte Michon a folosit pentru prima dată termenul „grafologie”, care, astăzi, este considerat drept un domeniu de analiză a scrisului de mână. O contribuție importantă la teoria grafologiei a avut-o şi filosoful și psihologul german Ludwig Klages (10 decembrie 1872- 29 iulie 1956).

Oamenii de ştiintă moderni au stabilit șapte caracteristici principale ale scrisului de mână, după care poate fi creat profilul unui om. Acestea sunt: mărimea literelor, forma şi înclinarea lor, direcția scrisului de mână, presiunea şi viteza scrisului, precum şi forma liniei de bază a rândurilor.

Ce spune scrisul de mână despre tine

Grafologia sau analiza scrisului de mână, datorită faptului că acesta este un reflex inconștient, a fost și rămâne unul dintre cele mai exacte și efective teste de personalitate, dezvăluind o mulțime de trăsături ale caracterului omenesc, anume datorită faptului că scrisul de mână este un obicei atât de personalizat și unic pentru fiecare.

Grafologia, ştiinţa care analizează scrisul de mână pentru a descoperi trăsăturile de caracter ale persoanelor, a existat încă de pe vremea lui Aristotel. Specialiștii grafologi, susțin că prin interpretarea scrisului de mână al unei persoane, pot fi dezvăluite peste 5.000 de tipuri de personalitate.

Astfel, dacă scrii literele mari, cel mai probabil ai nevoie să te simţi înţeles şi să te faci remarcat în faţa celorlalţi. Pentru tine contează foarte mult părerea celorlalţi despre tine.

În cazul în care scrii literele mici, ești o persoană cu o concentrare foarte bună și foarte determinată, dar eși mai degrabă o persoană introvertită.

Dacă scrisul tău este orientat spre dreapta, atunci înseamnă că şti o persoană sensibilă, iubitoare, sentimentală, prietenoasă şi impulsivă. Familia şi prietenii ocupă cel mai important loc în viaţa ta.

Dar, dacă scrisul este orientat spre stânga, se presupune că eşti o persoană introvertită şi retrasă.

Un scris drept, neorientat spre o parte sau alta, te prezintă ca fiind o persoană ghidată de raţiune, nu de emoţii; o persoană pragmatică.

Dacă scrisul tău este unul îngoșat, atunci înseamnă cu ești foarte impulsiv, trăind evenimentele la o intensitate maximă, din cauza sentimentelor foarte puternice pe care le deți.

Scrisul subţire te reprezintă ca fiind o persoană care trece uşor peste evenimente din viaţa sa, nefiind foarte sentimentală.

Grafologii susțin că, dacă ești o persoană care lasă spațiu normal între rânduri, înseamnă că știi care-ți sunt limitele.

Ce spun despre tine forma în care scrii literele

Dacă litera „l” are o buclă mare: înseamnă că ai speranţe şi visuri foarte mari pentru viitor. Dar dacă litera „l” nu are deloc buclă, atunci înseamnă că visurile tale de până acum probabil că s-au năruit şi nu îţi mai faci alte speranţe.

Ești o persoană care scrie litera „t” cu buclă? Atunci înseamnă că eşti o persoană sensibilă la criticile celor din jur, care poţi părea paranoică uneori. Dacă litera „t” nu are bulcă, grafologii spun despre tine că ești un un angajat ideal, disciplinat şi foarte sigur pe sine. Totuși, dacă litera „t” este tăiată foarte sus, se consideră că ai aspiraţii înalte şi o stimă de sine dezvoltată. În cazul în care litera „t” este tăiată foarte jos: nu ai speranţe mari şi eşti foarte nesigur pe tine.

Litera „y” este subţire: Îţi alegi prietenii cu foarte mare atenţie. Litera „y” are o buclă mare: Ai un cerc larg de prieteni. Dacă litera este alungită, atunci înseamnă că îți place să călătorești, iar dacă scrii litera mai scurt, se consideră că eşti o persoană care preferă să stea acasă, care nu e atrasă de aventuri.

Eşti o persoană care acţionează logic şi care gândeşte foarte mult înainte să facă alegeri, dacă literele se leagă una de alta. În caz contrat, ești o persoană inteligentă și intuitivă.

Dacă faci un cerculeţ gol deasupra lui „i”, înseamnă că eşti o persoană copilăroasă, căreia îi place să se joace. Ai, de asemenea, o latură artistică şi îţi place să ieşi în evidenţă.

Dacă punctul de pe care-l pui pe „i” este unul normal, grafolofii spun că nu îţi place dezordinea şi acorzi deosebit de multă atenţie detaliilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier GRAV pe A1 Sibiu – Boița: Un bărbat a decedat, iar altul este grav rănit, după un carambol cu șase autovehicule

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier GRAV pe A1 Sibiu – Boița: Un bărbat a decedat, iar altul este grav rănit, după un carambol cu șase autovehicule

Un accident rutier grav a avut loc duminică noaptea, pe autostrada A1, unde șase autovehicule au intrat în coliziune, un bărbat a fost rănit, iar altul a decedat după ce a căzut de pe pod.

Din primele informații, mai multe autoturisme au fost implicate într-un accident rutier pe autostrada A1 Sibiu – Boița la km 227+800, unde inițial două autoturisme au fost implicate într-o tamponare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul rutier s-a petrecut pe sensul Sibiu-Boița, fiind închis la km 237, iar traficul a fost deviat pe DN1.

Potrivit ISU Sibiu, în accident au fost implicate 6 autovehicule și 9 persoane.

În urma evaluării medicale 7 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital.

O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Sibiu.

Cea de-a 9 persoană implicată în accident de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viața, medicul declarând decesul acesteia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Proiect al unei hidroturbine pentru zonele izolate, realizat de un bărbat din județul Alba. Sistemul poate oferi independența energetică totală

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Proiect al unei hidroturbine pentru zonele izolate, realizat de un bărbat din județul Alba. Sistemul poate oferi independența energetică totală

Florin Fleșeriu, un bărbat din județul Alba, a postat un videoclip în care prezintă un proiect al unei hidroturbine, care ar putea fi un real ajutor în zonele izolate, un sistem care ar putea oferi independența energetică totală.

Una din cele mai comune aplicații în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a unei locuințe este cea care utilizează o hidro-turbină electrică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru deservirea consumatorilor dintr-o locuință, sistemul va folosi un generator hidro (turbină hidro) care trebuie să producă tot necesarul de energie electrică. Acești consumatori au nevoie de circa 13,5 KWh pe zi timp de 7 zile pe săptămâna sau aproximativ un consum de 326 KWh/luna.

Sistemul are o autonomie de o zi, adică bateriile pot furniza energia necesară timp de 24 ore chiar dacă nu există niciun aport de energie de la turbina hidro.

Pentru acesta aplicație este nevoie de câteva componente principale: Turbină hidro, Grup de acumulatori (baterii reîncărcabile) la 6 V, Regulator de încărcare a bateriei, Invertor de curent continu (12V) -curent alternativ (220V), Lămpi economice de curent continuu, Echipamente și conectori pentru subansamble.

Estimările sunt făcute în baza unor valori ipotetice iar realizarea și implementarea lor necesită o proiectare riguroasă pentru optimizarea performanțelor și costurilor (care pot suferii ajustări importante) specifice fiecărei locații.

Beneficile sistemului sunt excepționale. Pe lângă faptul că acest sistem furnizează energie ecologică, oferă independența energetică totală. Este soluția de a obține energie electrică gratuită.

Costurile aferente echipamentelor folosite sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro, în funcție de tipologia și dimensiunea fiecărei aplicații, respectiv numărul de consumatori din locuință.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT FEROVIAR la Șard: O șoferiță la volanul unui BMW a fost lovită de un tren. Intervin pompierii cu o autospecială și un echipaj pentru prim ajutor

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT FEROVIAR la Șard: O șoferiță la volanul unui BMW a fost lovită de un tren. Intervin pompierii cu o autospecială și un echipaj pentru prim ajutor

Un accident feroviar a avut loc duminică seara, în localitatea Șard, unde o șoferiță care se afla la volanul unui BMW a fost lovită de un tren, în timp ce trecea calea ferată.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine în localitatea Sard, scurtătura peste Ampoi, pentru asigurarea măsurilor PSI ca urmare a unui accident feroviar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile preliminare primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri 112 ar fi vorba despre un autoturism lovit de tren, fără victime. Traficul feroviar este blocat.

În cadrul evenimentului au intervenit o autospecială pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

UPDATE, 0ra 20.30: Un tren de călători ce se deplasa pe ruta Alba Iulia – Zlatna, a intrat în coliziune cu un autoturism în localitatea Șard.

În tren se aflau 8 persoane, niciunul dintre aceștia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în autoturism se afla doar șoferul, care după evaluarea făcută de către echipajul de prim ajutor medical a refuzat transportul la spital.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea