Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

22 octombrie 2022| Colocviul Tinerilor Scriitori, la Alba Iulia: Poezia tânără și importanța lecturii, tema din acest an a întâlnirii la care va participa și criticul literar Alexandru Cistelecan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

22 octombrie 2022| Colocviul Tinerilor Scriitori, la Alba Iulia: Poezia tânără și importanța lecturii, tema din acest an a întâlnirii la care va participa și criticul literar Alexandru Cistelecan

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, la Alba Iulia, la sediul Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România va avea loc cea de-a XV-a ediție a unuia dintre cele mai frumoase proiecte adresate tinerilor creatori de literatură din toată țara, respectiv Colocviul Tinerilor Scriitori. Acesta a debutat în anul 2006, la București.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au urmat două ediții la Cluj și Iași, iar începând cu anul 2009, Colocviul Tinerilor Scriitori se desfășoară la noi, în orașul Marii Uniri, care a devenit loc preferat de întâlnire pentru scriitorii de ieri și de azi.

Amfitrionul Colocviului Tinerilor Scriitori din acest an este domnul Cornel Nistea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. El va deschide evenimentul, la ora 11.00, moderând apoi momentele ediției la care participă zeci de tineri scriitori.

Invitat special al colocviului, criticul literar Alexandru Cistelecan le va vorbi participanților despre poezia tânără, pentru ca mai apoi tinerii poeți să ofere audienței un recital poetic, urmat de comentarii critice despre poezie tânără și importanța lecturii, susținute de doamnele Sonia Elvireanu și Monica Grosu.

Nu vor lipsi discuțiile libere, mai mult sau mai puțin critice, iar la final, câștigătorii creațiilor intrate în jurizare vor fi premiați, în aplauzele colegilor scriitori.

Evenimentul de sâmbătă, 22 octombrie 2022, are loc în cadrul proiectului Colocviul tinerilor scriitori, în organizarea Consiliului Județean Alba, a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și a Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea