Rămâi conectat

Actualitate

22 iulie – Ziua Mondială a Creierului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Mondială a Creierului se celebrează la nivel internațional la 22 iulie, această zi fiind sărbătorită prima dată în 2014.  

creierPotrivit site-ului www.wfneurology.org/world-brain-day-2016, Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția din 2016 îmbătrânirii populației sub motto-ul: „Îmbătrânirea creierului”. Se dorește, prin acest eveniment, creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea și prevenirea afecțiunilor cerebrale și neuromusculare, condiții ce afectează în principal persoanele în vârstă.

Demersul Federației Mondiale de Neurologie este susținut în țara noastră de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România (APAN), lansarea oficială a organizației având loc în această zi importantă.

„Primul pas pentru prevenirea acestor afecțiuni este de a îmbunătăți înțelegerea acestor concepte și a importanței sănătății creierului în rândul persoanelor tinere. Aceste afecțiuni au în acest moment metode de prevenire mici, cu toate acestea accentul trebuie pus pe prevenție deoarece un număr tot mai ridicat de persoane vor suferi de astfel de afecțiuni ale creierului și ale sistemului neuromuscular. Ca societate, este și datoria noastră să avem grijă de persoanele în vârstă cu boli neurologice progresive și să le asigurăm cadrul necesar pentru o calitate a vieții cât mai ridicată, pentru respectarea demnității și asigurarea îngrijrii necesare, iar misiunea APAN este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor din România ce suferă de afecțiuni neurodegenerative (Parkinson, Scleroză Multiplă, Alzheimer etc)”, arată într-un comunicat Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România.

Conform propriei prezentări, APAN are un scop umanitar și mobilizator al persoanelor afectate de bolile neurodegenerative (scleroza multiplă, Alzheimer, Parkinson etc.) sau celor care au membri ai familiei cu astfel de boli, în vederea asistării și promovării unei mișcări care sa atragă atenția și să coalizeze orice persoane și instituții în vederea identificării de tratamente pentru bolile neurodegenerative. Aceste acțiuni vor duce la creșterea calității vieții persoanelor afectate de aceste boli și vor asigura informațiile necesare pentru accesul la servicii de calitate.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea