Rămâi conectat

Curier Județean

22-26 mai 2023| „Săptămâna prevenirii criminalității”, organizată de IPJ Alba: Copii din județ, implicați în activități de informare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

22-26 mai 2023 | „Săptămâna prevenirii criminalității”, organizată de IPJ Alba: Copii din județ, implicați în activități de informare

În perioada 22 – 26 mai 2023, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, va organiza, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Activitățile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii au teme diferite. Astfel, ziua de 22 mai a fost dedicată siguranței copiilor, marți, 23 mai, vor fi desfășurate activități care vizează promovarea siguranței online, iar miercuri 24 mai vor fi abordate teme care vizează prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

În ziua de 25 mai, polițiștii vor desfășura activități informative pentru prevenirea disparițiilor de minori precum și a plecărilor voluntare, iar vineri, 26 mai, activitățile vor fi dedicate preveniri violenței domestice.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, a polițiștilor din mediul rural precum și de cel al partenerilor tradiționali, cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfășurate activități menite a stimula creșterea sentimentului de încredere a membrilor comunității în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracțiunilor.

Tema zilei de luni, 21 mai, a fost siguranța copiilor, context în care sute de elevi din Ocna Mureș și din comuna Unirea au interacționat cu polițiștii și reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba pe teme privind comportamentul preventiv, care le poate spori gradul de siguranță, în orice împrejurare.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, elevii au putut „experimenta” starea generată de consumul de alcool și substanțe interzise, în scopul conștientizării pericolului reprezentat de consumul de astfel de substanțe.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetățenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorități locale, unități de învățământ sau mass-media, cetățenii să fie informați despre necesitatea adoptării unei conduite de auto protecție, în vederea reducerii riscului de victimizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l Polițiștii din Sebeș au depistat un bărbat, din Săsciori, de 54 de ani, care conducea o mașină sub influența băuturilor alcoolice. După efectuarea testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,82 mg/l. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea