22-23 iulie: Maratonul Pachamama Roșia Montană 2017. Concurs de alergare, concert, foc de tabără și vizite la monumente naturale. PROGRAMUL
În perioada 21-23 iulie, în Munții Apuseni, la Roșia Montană, se va desfășura cea de-a V-a ediție a Maratonului Pachamama Roșia Montană, un eveniment care îmbină pe lângă partea sportivă și pe cea ecologică, pe cea cultural-artistică și pe cea socială.
În cadrul evenimentului, cei prezenți se vor putea bucura, pe lângă concursul de alergare propriu-zis, care se va desfășura sâmbătă, 22 iulie, de un spectacol de dansuri populare, concerte, foc de tabără, dar și vizite la monumente naturale din zonă.
”Roșia Montană Marathon înseamnă mai mult decât un eveniment sportiv. Între 21-23 Iulie 2017 se va desfășura în mijlocul Roșiei, locație deja pe lista de propuneri pentru Patrimoniul UNESCO, a V-a ediție a unei întâlniri cu totul speciale care îmbină sportul, spiritualitatea, natura și cultura. Pe lângă alergarea pe frumoasele cărări ale locului, oferim participanților și alte activități care să le confere o experiență de neuitat, de regăsire a sinelui”, transmit organizatorii.
Potrivit acestora, circulația va fi restrictionată în intervalul orar 7:30 – 15:30, pe Drumul Judetean 742, Drumul Comunal 117 si Drumul Comunal 146.
Startul va fi dat sâmbătă, 22 iulie, la ora 7:30 din Piața Centrală a Roșiei Montane. Competiția se va încheia în același loc, la ora 15:30. Participanții vor degusta pastele delicioase gătite de localnici, iar seara, după premiere, se vor delecta cu cântece și dansuri populare specifice Munților Apuseni, un concert cu formația Blue Velvet și foc de tabără la Eugen David, președintele Alburnus Maior.
În cea de-a doua zi, duminică, se va organiza o drumeție pentru toți cei care au venit alături de alergători, la cele mai frumoase zone și obiective ale Roșiei Montane: Masivul Cârnic, Piatra Corbului, Tăul Mare, Tăul Brazi, Valea Cornei și multe altele. De asemenea, se vor organiza și vizite ale Galeriilor Romane, cele mai lungi din Europa.
La concurs sunt așteptați, potrivit ogranizatorilor, aproximativ 250-300 de participanți, plus alți 75-100 de copii la cursa dedicată lor.
Traseul, cu variaţii de altitudine, desfăşurate pe cărări montane, drumuri comunale şi porţiuni de asfalt, se adresează iubitorilor de alergare montană, cât și celor de alergare stradală. Atât concurenții, cât și pasionații de istoria României, pot admira cadrul natural deosebit din această zonă, dar și patrimoniul arhitectural vechi de secole, datorat oamenilor locului.
Concursul este structurat pe patru categorii de alergare, la alegere:
MARATON
43,82 km – 1490 m diferenţă pozitivă; Trail race combinat cu porţiuni de asfalt; Timp limită – 9 ore;
SEMIMARATON
26,58 km – 860 m diferenţă pozitivă; Trail race combinat cu porţiuni de asfalt; Timp limită – 6 ore;
CURSA DE 10 KM
10 km – 150 m diferenţă pozitivă; Alergare pe asfalt; Timp limită – 2 ore;
CURSA COPIILOR
Alergare pe grupe de vârstă
8-10 ani: 600m
11-12 ani: 800m
13-15 ani: 1200 m
PROGRAM
VINERI, 21 iulie 2016
16:00 – 24:00 – RIDICAREA KIT-ULUI DE CONCURS de la Căminul Cultural din Piața Centrală a Roșiei Montane
SÂMBĂTĂ, 22 iulie 2016
6:00 – 7:00 – RIDICAREA KIT-ULUI DE CONCURS de la zona de start
7:30 – STARTUL COMPETIŢIEI din PIAȚA CENTRALĂ
7:30 – 15:30 – DESFĂȘURAREA CONCURSULUI cu probele de maraton, semimaraton și cursa de 10 km
16:00 – 17:00 – CURSA COPIILOR
14:00 – PASTA PARTY
18.00 – PREMIEREA
19:30 – SPECTACOL – dansuri populare cu Ansamblul Popular din satul Bucium
20:30 – CONCERT
22:00 – FOC DE TABĂRĂ
DUMINICĂ, 23 iulie 2017
9:00 – 11:00 – TURUL MONUMENTELOR NATURALE din zonă: Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi și Masivul Cârnic.
9:00 – 15:00 – TURUL MINEI – vizitarea galeriilor romane, cele mai întinse mine romane din lume (Un tur durează aproximativ 2 ore; în acest interval vor avea loc trei tururi – 9:00-11:00, 11:00-13:00 și 13:00-15:00)
11:00 – 14:00 – ÎNTÂLNIRE cu reprezentanții proiectelor locale pentru a discuta despre o posibilă susținere, colaborare sau dezvoltare a lor: Adoptă o casă, Cercetași Roșia Montană, Made in Roșia și Vizitați Munții Apuseni.
Vă prezentăm mai jos filmulețul maratonului de anul trecut:
”Maratonul nostru este și o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici. ,,Cercetași Roșia Montană” și ,,Adoptă o casă” sunt două proiecte sociale extrem de interesante în care participanții se pot implica sau pe care le pot susține. Grupul Cercetașilor, pensiunile locale sau susținătorii campaniei „Salvați Roșia Montană” se bucură în fiecare an de prietenia și susținerea participanților la maraton.
Și pentru a întări pe deplin legăturile care se nasc în fiecare an, evenimentul aduce participanților momente de neuitat în jurul focului de tabără sau pe scena de specatcol împreuna cu invitații noștri – copiii Ansamblului Popular din Bucium, Munții Apuseni și formația Blue Velvet”, mai transmit organizatorii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate
ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun