21 de comune ar putea primi bani pentru infrastructura calamitată
Guvernul României a aprobat lista definitivă a localităţilor cu infrastructură rutieră comunală afectată de inundaţiile din perioada iunie – august 2010. Un număr de 21 de localităţi din judeţul Alba sunt incluse pe această listă, în total fiind afectaţi 73,54 km de drumuri comunale din cei 392,74 km existenţi în aceste localităţi, 35 de poduri aferente din 350 şi 76 de podeţe dintr-un total de 332. Este vorba despre Bistra, Ceru Băcăinţi, Ciugud, Doştat, Fărău, Gârbova, Hopârta, Ighiu, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Meteş, Mihalţ, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ocoliş, Râmeţ, Stremţ, Unirea, Valea Lungă. Infrastructură rutieră comunală afectată reprezintă orice drum comunal, incluzând podurile sau podeţele care îl deservesc, care a fost afectat de inundaţiile din perioada iunie – august 2010 şi care nu mai este circulabil sau pe care circulaţia este restricţionată. Comunele care au beneficiat de fonduri din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene în vederea refacerii infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate nu vor putea solicita finanţare şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
„Prin măsurile luate, Guvernul României contribuie la refacerea acestei infrastructuri. Conform OUG nr. 27/2011, prin Măsura 322 «Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale» din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, se pot finanţa lucrările de construcţii pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate de inundaţiile din perioada iunie – august 2010, pentru repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc, în scopul reluării integrale a circulaţiei rutiere şi, după caz, lucrările de modernizare pentru asigurarea profilului transversal şi structurii sistemului rutier, corespunzătoare categoriei funcţionale şi clasei tehnice din care fac parte”, a declarat prefectul Ştefan Bardan. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Nume care se sărbătoresc de Crăciun 2024: Câți români își serbează onomastica și care sunt prenumele derivate
Nume care se sărbătoresc de Crăciun 2024: Câți români își serbează onomastica și care sunt prenumele derivate Cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului sau Crăciunul, așa cum este cunoscut în popor, peste 700.000 de români își sărbătoresc onomastica. Semnificația numelui Cristian/Cristina Dacă ținem cont de etimologie atunci când analizăm ce semnifică numele Cristian, vom vedea ca […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun 2024. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi