Ziarul Unirea

20 de elevi infectați cu COVID-19 în școlile militare, printre care se află și Colegiul Militar din Alba Iulia. Măsurile dispuse de MApN

MAPN a anunţat că luni au început cursurile în toate unităţile de nivel liceal şi posliceal din subordinea ministerului. 20 de elevi din aceste şcoli au fost depistaţi cu Covid-19.

În anul de învăţământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX-a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscrişi în anul I.

ELIT

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.

„Astfel, în cazul elevilor din colegiile militare naţionale şi din şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, sosirea elevilor în unităţile şcolare s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcţie de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2, prin grija Direcţiei medicale a MApN, având în vedere faptul că elevii provin din medii epidemiologice diferite şi ţinând cont de caracterul specific al încazarmării şi al activităţilor de instruire militară”, se arată în comunicat.

„Până la ora transmiterii acestui comunicat, conform rezultatelor testărilor centralizate pe fiecare unitate şcolară, situaţia epidemiologică se prezintă astfel:

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa – doi elevi infectaţi, ambii internaţi în spital;

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia – patru elevi infectaţi, asimptomatici, izolaţi la domiciliu;

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – cinci elevi infectaţi, asimptomatici, patru dintre ei aflaţi în izolare în spaţii special destinate în cadrul colegiului şi unul aflat în izolare la domiciliu; asimptomatici, internaţi în spital, urmând a fi transferaţi pentru izolare în spaţii special destinate în cadrul colegiului;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I” din Piteşti – un elev infectat, internat în spital”, au transmis reprezentanţii MApN.

Potrivit acestora, toate cazurile au fost depistate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice contacţii direcţi ai elevilor confirmaţi ca pozitivi au fost carantinaţi în spaţii special destinate. Elevii confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi cei aflaţi în carantină au acces la cursuri în format online.

Sursa: Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419