Rămâi conectat

Curier Județean

20-24 mai: „Săptămâna prevenirii criminalității” organizată de IPJ Alba. Activități de informare pentru elevii din județ

Bogdan Ilea

Publicat

în

20-24 mai: „Săptămâna prevenirii criminalității” organizată de IPJ Alba. Activități de informare pentru elevii din județ

„Săptămâna prevenirii criminalității” se desfășuară în perioada 20-24 mai, iar elevii vor avea parte de mai multe activități de informare, printre care și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirea violenței domestice.

În perioada 20 – 24 mai 2024, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, va organiza, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Activitățile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii au teme diferite. Astfel, ziua de 20 mai a fost dedicată siguranței copiilor, marți, 21 mai, vor fi desfășurate activități care vizează promovarea siguranței online, iar miercuri 22 mai vor fi abordate teme care vizează prevenirea violenței domestice.

Citește și: Performanță excelentă pentru elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia: Premiul I și premiul III la Concursul național Porblema Solvenda România

În ziua de 23 mai, polițiștii vor desfășura activități informative pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri, 24 mai activitățile vor fi dedicate prevenirii disparițiilor de minori precum și a plecărilor voluntare.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, a polițiștilor din mediul rural precum și de cel al partenerilor tradiționali, cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfășurate activități menite a stimula creșterea sentimentului de încredere a membrilor comunității în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracțiunilor.

Citește și: SCANDAL în Sântimbru: Cinci bărbați reținuți pentru violență și tulburarea ordinii și liniștii publice. S-au certat și s-au bătut în stradă

Tema zilei de luni, 20 mai, a fost siguranța copiilor, context în care zeci de elevi din Câmpeni au interacționat cu polițiștii pe teme privind comportamentul preventiv, care le poate spori gradul de siguranță, în orice împrejurare.

Au fost abordate inclusiv temele privind consumul de droguri alcool, în scopul conștientizării pericolului reprezentat de consumul de astfel de substanțe.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetățenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorități locale, unități de învățământ sau mass-media, cetățenii să fie informați despre necesitatea adoptării unei conduite de auto protecție, în vederea reducerii riscului de victimizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi Băile Sărate de la Ocna Mureș au înregistrat un nou record ce turiști, datorită deschiderii piscinelor exterioare. Peste 2.300 de persoane au ales să își petreacă finalul de weekend la băile din oraș. Tot mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea