20-23 Iunie 2024 | Roșia Montană Marathon 2024. Curse de alergare, concert folk, proiecții de film, dansuri și foc de tabără. PROGRAMUL evenimentului
20-23 Iunie 2024 | Roșia Montană Marathon 2024. Curse de alergare, concert folk, proiecții de film, dansuri și foc de tabără. PROGRAMUL evenimentului
Cursa copiilor, Drumeția Interconectivității, Cros 10km și Marathon 42,16 km sunt atracțille principale ale evenimentului Roșia Montană 2024. Pe lâng acestea, concert de folk, proiecții de film, dansuri și foc de tabără o să acompanieze și completeze lista de activități ale evenimentului.
Evenimentul va avea loc în perioada 20-23 Iunie 2024, în Munții Apuseni, pe toată întinderea comunei Roșia Montană, județul Alba.
Traseele, cu variaţii de altitudine, desfăşurate pe cărări montane, drumuri comunale şi porţiuni de asfalt, se adresează și iubitorilor de alergare montană, și celor de alergare stradală.
Atât concurenții, cât și pasionații de istoria României, pot admira cadrul natural deosebit din această zonă, dar și patrimoniul arhitectural vechi de secole, modelat de oamenii locului.
„Dragi alergători, iubitori de natură, cultură şi istorie, vă invităm la Rosia Montana Marathon 2024!
Vă aşteptăm cu mic, cu mare pe 22 IUNIE 2024 la cea de-a XI-a ediție a concursului nostru organizat în inima Apusenilor.
Aşa cum v-am obişnuit în ultimii 11 ani, am pregătit pentru voi trasee ce străbat unele dintre cele mai frumoase monumente naturale din Roşia şi vecinătate – Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Detunatele, precum și drumeții, vizită la Galeriile Romane, foc de tabără, întâlnire cu localnicii şi multă energie şi voie bună!
Roșia Montană are nevoie de noi! Alăturați-vă în weekendul 21-23 Iunie 2024 sutelor de persoane care vin la Roșia să se bucure de frumusețea naturii, de energia atât de specială a acestui loc, de patrimoniul cultural de renume mondial și de dragostea și căldura localnicilor!” au transmis reprezentanții evenimentului pe una dintre rețelele de socializare.
Citește și: FOTO: O casă veche, cu arhitectură specifică Abrudului, va fi strămutată la Muzeul Astra din Sibiu. Primăria lucrează la studiul istoric de documentare arhitecturală și urbanistică
PROGRAMUL EVENIMENTULUI
JOI – Programul „Descoperă eroul din inima ta”.
Povestea Pachamama – Mesajul Mamei Terra!
14:30 – 15:15 Cunoaștere Interioară – Psiholog Alexandra Postelnicu
15:30 – 16:15 Cunoașterea Mediului Înconjurător – Daniel Diaconu
16:30 – 17:15 Atelier de creație – Desenul în Arta Japoneză – Prof. Hiroko Ogawa
* Toate activitățile din ziua de joi se vor desfășura în Parcul Broader (zona Pieței Centrale din Roșia Montană), iar programul va fi adaptat în funcție de participanți.
VINERI
15:00 – Prezentare Drepturile Naturii cu Daniel Diaconu si Doris Ragletti si Alexandra Postelnicu
17:00 – Yoga la Taul Brazi cu Iuli Darie
17:00 – Zumba Dance – cu Trupa Zumba din Bistra
18:00 – Concert Folk Adelina Iancu
18:30 – 19:00 Daniel Diaconu: Prezentare Importanța Colectării Selective a Deșeurilor
19:00 – 19:45 Şedinţa Tehnică (participarea importantă) – Căminul Cultural
20:00 – 20:45 Lucian Clinciu: Prezentare Primii Pași în Alergarea Montană la Maratonul Piatra Craiului
*Toate activitățile din ziua de vineri se vor desfășura în Piața Centrală a Roșiei Montane
Citetește și: Antreprenorii care încearcă să schimbe Roșia Montană: Tică Darie și Adrian Petri au demonstrat că se pot dezvolta și altfel de afaceri, nu doar minerit
SÂMBĂTĂ
6:00 – 7:30 Ridicarea kit-ului din zona de Start a Pieței Centrale
7:30 Startul competiției din Centrul Istoric va fi oficiat prin telefon de către doamna Constantina Diță, campioană olimpică la proba de marathon (vor fi mai multe Starturi astfel încât să respectăm condițiile legale)
8:00 Startul Drumeției Interconectivității din Piața Centrală
10:30 – 12:30 Atelier creativ pentru copii în Piața Centrală
13:00 – 14:00 Pasta Party
14:00 – 15:00 Dans cu Trupa Zumba Bistra
15:30 – 17:00 Cursa Copiilor
17:30 – 18:30 Premierea
21:00 – 21:40 Film Documentar “Poveștile și Energiile Roșiei Montane” în Piața Centrală
22:00 – Foc de tabără și alte surprize la Tăul Brazi
DUMINICĂ
Tururi la Galeriile Romane și Școala Gimnazială „Simion Balint”
9:00 – 10:00 primul tur
10:00 – 11:00 al doilea tur
11:00 – 12:00 Turul Monumentelor, Bisericilor și Școlii Gimnaziale „Simion Balint”
Amiază – Întâlnire cu reprezentanţii proiectelor locale pentru a discuta despre o posibilă susţinere, colaborare sau dezvoltare a lor: Adoptă o casă cu Claudia Apostol, Cercetași Roșia Montană și Made in Roșia Montană cu Tică Darie, Localnicii Roșiei Montane activi (în funcție de disponibilitate).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii