Rămâi conectat

Monden-Clubbing

2 iunie – 3 iulie 2024: Expoziția „Tricouri de Legendă ale Fotbalului Românesc”, la Carolina Mall Alba Iulia. Rotariu, Iovan și Bumbescu -fotbaliști de legendă, prezenți sâmbătă la eveniment

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iunie – 3 iulie 2024: Expoziția „Tricouri de Legendă ale Fotbalului Românesc”, la Carolina Mall Alba Iulia. Rotariu, Iovan și Bumbescu -fotbaliști de legendă, prezenți sâmbătă la eveniment

În perioada 22 Iunie – 3 Iulie, Carolina Mall Alba Iulia invită iubitorii de fotbal să descopere expoziția „Tricouri de Legendă ale Fotbalului Românesc”, organizată în parteneriat cu Romanian Football Legends. Expozitia se desfășoară într-un spațiu special amenajat în zona de Food Court, iar accesul este gratuit între orele 10:00-22:00.

Sambata 22 Iunie, în prima zi a expoziției, vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească și să facă fotografii alături de fotbaliști celebri prezenți la eveniment.

Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu: Lupte și reconstituri istorice, dansuri antice, spectacol folcloric și concert Argatu. Meciul România-Belgia, proiectat pe ecranul festivalului

Printre cei care au confirmat deja participarea se numără urmatorii fotbalisti de legenda: Iosif Rotariu – a debutat în prima divizie la Politehnica Timişoara într-un meci cu Universitatea Craiova, pe 19 aprilie 1981, echipa la care a jucat 5 sezoane, dupa care mijlocașul bănățean a îmbrăcat de 114 ori tricoul Stelei şi a marcat 32 goluri. În perioada petrecuta de Rotariu, 17 august 1986 – 9 septembrie 1989, echipa ros-albastra a realizat cea mai lungă perioadă de invincibilitate în Divizia A din Europa, 104 partide fără înfrângere. La echipa naţională a jucat în 25 partide, cele mai importante fiind la Cupa Mondială din Italia, unde joacă în toate cele 4 meciuri, iar în remiza cu Argentina, 1-1, îi face marcaj lui Maradona pe care reuşeşte să îl blocheze.

Ștefan Iovan – Iovan a jucat în total de 365 de ori în Divizia A, unde a înscris 20 de goluri. A câștigat campionatul de 5 ori și Cupa României de patru ori. În 1986, Iovan a câștigat cu Steaua București Cupa Campionilor Europeni, fiind căpitanul echipei în finala de la Sevilla, iar în 1987 a câștigat Supercupa Europei și a disputat Cupa Intercontinentală. Pentru echipa reprezentativă a României, Iovan a jucat de 35 de ori și a înscris 3 goluri. A evoluat, de asemenea, de 12 ori pentru echipa României sub 21 de ani.

Adrian Bumbescu – Adrian Bumbescu a acumulat 316 selecții în Divizia A și a înscris 4 goluri. În plus față de participarea la cele 7 campionate naționale, Cupa Europei și Supercupa Europei, Bumbescu a câștigat Cupa României de 4 ori, în 1982, 1985, 1989 și 1992, și are 15 selecționări pentru echipa reprezentativă a României, pentru care a înscris un gol.

Ora de incepere a evenimentului ce va contine si premii pentru cei prezenti, este ora 12:30. În plus, vizitatorii vor putea primi autografe pe cardurile de autografe special pregatite de organizatori sau vor putea castiga magneți personalizați sau mingi de fotbal cu autografele marilor fotbalisti prezenti.

La expoziție vor fi expuse peste 150 de articole legate de istoria fotbalului Romanesc si a echipei Nationale dar si articole din frumoasa istorie a echipei Poli Timisoara, printre care amintim: peste 70 de tricouri purtate de nume celebre precum Dan Palitinisanu, Gheorghe Hagi, Ioan Almasan, Silviu Lung, Cosmin Contra, Mugur Gusatu, Nae Ungureanu, Sorin Vlaicu, Radion Cămătaru, Romulus Buia, Paul Codrea si Costel Pantilimon, dar și peste 100 de articole, multe dintre ele cu vechime de peste 80 de ani: autografe, fanioane, bilete, programe, medalii, plachete și mingi.

Un loc important in cadrul expozitiei il vor ocupa articolele legate de istoria echipei Poli Timisoara ce vor fi puse la dispozitie de colectionarii timisoreni Marius Stefan (Poli Timisoara Collection), Iosif Varga si Valentin Rujan. Alaturi de noi deasemenea vom avea membri Druckeria 360 Poli Timisoara!

Mai multe informații despre evenimente și campanii pot fi descoperite pe site https://carolinamall.ro/ sau pe pagina de Facebook a centrului comercial Carolina Mall.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 21-27 IUNIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 21-27 IUNIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall A Quiet Place: Day One / Fără zgomot: Ziua 1 Avanpremiera Regia: Michael Sarnoski Cu: Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o, Alex Wolff Gen Film: Dramă, Horror, SF, Thriller Durată: 100 min Rating: N […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea