Rămâi conectat

Ştirea zilei

2 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de tip cod galben, valabilă în intervalul 02 iunie, ora 12:00 – 02 iunie, ora 23:00.

Fenomenul vizat este instabilitatea atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta în mai multe zone din țară conform textului și hărții emise de ANM.

În intervalul menționat, se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în următoarele regiuni: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei și zona montană. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

De asemenea, în intervale scurte de timp, în jurul a 1 – 3 ore, se prognozează cantități semnificative de apă. Astfel, în aceste perioade, se estimează că vor cădea între 20 și 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar local, în anumite zone, cantitățile de precipitații pot depăși 40 de litri pe metru pătrat, mai ales în zonele deluroase și montane.

ANM recomandă cetățenilor din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri de siguranță pentru a face față acestor condiții meteorologice nefavorabile. Este important să evite deplasările inutile în timpul manifestărilor extreme ale vremii și să se asigure că obiectele aflate în exterior sunt bine fixate sau adăpostite pentru a preveni eventualele pagube materiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea