Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Internațională a Bărbatului (ZIB) este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Iată care sunt tradițiile specifice sărbătorii!

Inaugurat în 1992 la 7 februarie de Thomas Oaster, proiectul Zilei internaționale a bărbaților a fost conceput cu un an mai devreme, la 8 februarie 1991. Proiectul a fost reinițializat în Trinidad și Tobago, în anul 1999.

Ziua Internațională a Bărbatului – reinventare

Jerome Teelucksingh, care a reînviat evenimentul, a ales 19 noiembrie pentru a onora ziua de naștere a tatălui său și, de asemenea, pentru a sărbători cum la acea dată, în 1989, echipa de fotbal din Trinidad și Tobago a unit țara cu eforturile lor de a se califica pentru Cupa Mondială.

Teelucksingh a promovat Ziua Internațională a Bărbaților ca fiind nu doar o zi de gen, ci o zi în care toate problemele care afectează bărbații și băieții pot fi abordate. El a spus despre Ziua Internațională a Bărbatului și activiștii săi de bază: „Se străduiesc pentru egalitatea de gen și încearcă cu răbdare să înlăture imaginile negative și stigmatul asociat cu bărbații din societatea noastră”, potrivit wikipedia.org.

Ziua Bărbatului – obiective

Sărbătorirea Zilei Internaționale a Bărbatului, include o serie de obiective, cum ar fi:

-concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților
-îmbunătățirea relațiilor dintre sexe
-promovarea egalității între sexe
-prezentarea de modele masculine de urmat.

Cu această ocazie, este sărbătorită, discriminarea bărbaților și a băieților față de femei. Sunt evidențiate realizările și contribuțiile acestora la comunitate, familie, căsătorie și grija față de copii. Scopul mai larg și final al evenimentului este promovarea valorilor umanitare de bază.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tabago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada, Insulele Cayman și România, iar susținerea globală este vastă.

În România s-a adoptat Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie- Ziua femeii și 19 noiembrie- Ziua bărbatului. Legea a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, la 3 martie 2016, și publicată în Monitorul Oficial la 7 martie 2016.

Ce tradiții există în lume în această zi de sărbătoare?

Astfel, Ziua Internaționala a Bărbatului are ca obiectiv concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Totoadtă, este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Bărbatului este marcată la nivel internațional prin diverse activități, de la seminarii publice, conferințe, la festivaluri, activități școlare, programe speciale la radio și la televiziune, slujbe religioase etc.

De asemenea, Ziua Bărbatului poate fi o ocazie potrivită pentru a le mulţumi tuturor bărbaților care se află în viața noastră, care ne dăruiesc sprijinul și dragostea de care avem nevoie. Această zi este sărbătorită în mijlocul familiei, alături de toţi cei dragi.

Sursa: stirilekanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea