Rămâi conectat

Actualitate

Înscrieri școala de pompieri 2023: ISU Alba anunță CALENDARUL admiterii pentru 300 de posturi, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înscrieri școala de pompieri 2023: ISU Alba anunță CALENDARUL admiterii pentru 300 de posturi, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

ISU Alba își deschide porțile pentru cei dornici să devină salvatori, oferind oportunitatea de a ocupa unul dintre cele 300 de locuri disponibile la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, instituția a anunțat oficial începerea perioadei de înscriere, oferind astfel șansa celor dedicați să se alăture echipei de salvatori.

Înscrierile pentru această oportunitate de carieră deosebită sunt deschise în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023. Ceea ce face acest anunț cu atât mai special este faptul că ISU Alba a ales să permită transmiterea cererilor de înscriere inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a facilita participarea celor interesați.

Procesul de selecție pentru ocuparea locurilor este structurat în mai multe etape, pentru a asigura recrutarea celor mai bine pregătiți viitori salvatori. Iată calendarul etapelor relevante:

1. Depunerea cererilor de înscriere: Candidații trebuie să transmită cererile de înscriere în format electronic la adresa de e-mail [email protected] în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023. Este important de menționat că cererile pot fi trimise inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a oferi flexibilitate celor care doresc să aplice.

2. Evaluarea psihologică: Pe data de 24 noiembrie 2023, va avea loc evaluarea psihologică. Detaliile referitoare la locație și programul evaluării vor fi anunțate în timp util, pentru a asigura participarea candidaților.

3. Depunerea documentelor din dosarul de recrutare: Candidații selectați trebuie să depună documentele necesare în dosarul de recrutare la sediul ISU Alba până pe data de 24 noiembrie 2023.

4. Evaluarea performanțelor fizice: În perioada 7 – 13 decembrie 2023, candidații vor fi evaluați în ceea ce privește performanțele lor fizice, la sediul școlii de pompieri.

5. Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor: Pe data de 16 decembrie 2023, candidații vor avea ocazia să demonstreze cunoștințele lor la sediul școlii de pompieri.

6. Examinarea medicală: Între 20 decembrie 2023 și 25 ianuarie 2024, candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs vor trece printr-un examen medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

7. Afișarea rezultatelor finale: Pe data de 2 februarie 2024, rezultatele finale ale procesului de selecție vor fi afișate pe site-ul unității de învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

În cazul conducătorilor de trotinete, polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sanțiuni pentru încălcarea normelor rutiete, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Parlament.

Codul rutier urmează să sufere noi modificări, după ce o nouă propunere a trecut deja de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, la votul final.

În expunerea de motive se spune că prin Ordonanța Guvernului nr. 1/2022, publicată în Monitorul nr. 89 din 28 ianuarie 2022, s-au adus ajustări Codului Rutier (OUG 195/2002), instituind reguli ce trebuie respectate de utilizatorii de trotinete electrice. Astfel, articolul 101, alineatul (1), punctul 8 din Codul Rutier a fost revizuit în următorul mod:

„Art. 101 (1) Se consideră contravenții sancționate cu amendă din clasa a III-a următoarele acțiuni comise de persoane fizice:

circulația cu biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice fără echipare corespunzătoare de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente în perioada nocturnă sau fără respectarea standardelor tehnice minime stabilite prin regulament;

folosirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe autostradă;

neconformarea la interdicția de a trece la culoarea roșie a semaforului sau la semnalele agentului de cale ferată la traversarea peste o cale ferată industrială semnalizată corespunzător, sau la semnalele și regulile de circulație;

încălcarea interdicției conducătorului unei biciclete sau trotinete electrice de a circula sub influența alcoolului, substanțelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare;

interacțiunea directă cu alt vehicul în mișcare sau cu persoane aflate în acesta;

circulația în afara localităților sau în interiorul acestora fără a purta îmbrăcăminte prevăzută cu elemente fluorescent-reflectorizante conform regulamentului;nerespectarea obligației de a circula cu viteză redusă sau de a asigura evitarea apropierea de un vehicul feroviar sau de a opri la trecerea la nivel cu calea ferată, conform reglementărilor.”

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010, republicată, articolul 7, litera j, poliția locală are competența de a constata încălcările și de a impune sancțiuni pentru neconformitățile rutiere comise de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală.

Având în vedere pericolul sporit în special pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic generat de nerespectarea normelor legale privind trotinetele electrice, precum și creșterea numărului de accidente rutiere asociate acestei probleme, se impune revizuirea și completarea Legii nr. 155/2010 pentru a acorda poliției locale competența de a identifica și sancționa încălcările regulilor de circulație a trotinetelor (vehicule cu 2 sau 3 roți, utilizate pentru transportul unei singure persoane, fără loc șezând sau cu un loc șezând situat la o înălțime sub 540 mm pentru cele cu 2 roți sau sub 400 mm pentru cele cu 3 roți, cu o viteză între 6 km/h și 25 km/h și echipate cu motor electric).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare