17 județe și Bucureștiul, ZONE ROȘII pentru Germania. Lista județelor considerate „zone de risc”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

18 județe din România, printre care se numără și capitala, sunt în zona roșie, potrivit Ministerului de Externe din Germania. Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România care se consideră a fi „zone de risc”.

Lista județelor vizate: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea se află în zona roșie.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Potrivit MAE, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (și tradus în germană sau engleză), să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Germania a înregistrat, ieri, cel mai mare număr de noi infecții cu coronavirus de mai bine de trei luni, ministerul Sănătății, Jens Spahn, avertizând că noi focare au fost depistate în aproape toată țara ca urmare a persoanelor care se întorc din concediu și a celor care merg la petreceri.

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 1.226, cea mai mare creștere zilnică din nouă mai, potrivit datelor Institutului Robert Koch, bilanțul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Germania de la izbucnirea epidemiei ajungând la 218.519.

„Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător”, a declarat ministrul Sănătății german, Jens Spahn, pentru un post de radio local. Oficialul a tras un semnal de alarmă, precizând că oamenii trebuie să rămână precauți pentru a preveni o și mai mare răspândire a virusului.

„Vedem acest lucru datorită persoanelor care se întorc din concediu, dar și datorită tuturor tipurilor de petreceri și adunări familiale, având acum focare mai mici și mai mari în multe regiuni, în aproape toate părțile tării”, a subliniat acesta.

Numărul de decese cauzate de COVID-19 a ajuns la 9.207, după ce nouă persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore.

sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419