Rămâi conectat

Cultură Educație

16 eleve de la Colegiul ”Inochentie Micu Clain” Blaj, profilul pedagogic, în stagiu de pregătire profesională la grădinițe din Granada – Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poza_ErasmusUn grup de 16 eleve de la Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain” Blaj, profilul pedagogic, au avut oportunitatea de a participa, în perioada 19 ianuarie – 20 februarie 2015, la un stagiu de pregătire profesională la grădinițe din Granada – Spania, în cadrul Proiectului de mobilitate – Abilități și competențe practice europene în pregătirea viitorilor dascăli, domeniul Formare Profesională, care a fost aprobat și finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+.

Activitatea desfășurată de elevele de la profilul pedagogic a fost apreciată ca fiind foarte bună, elevele dând dovadă de multă seriozitate, sensibilitate și implicare, în vederea formării unor exemple de bună practică a viitoarelor cadre didactice.

Programul de pregătire profesională a fost completat cu un program cultural care a cuprins: un curs de limba spaniolă, precum și vizite la importante monumente istorice din Granada, Cordoba și Sevilla.
În cadrul activităților derulate, un moment aparte l-a reprezentat ,,Lecția despre România”, pe care elevele au susținut-o prin prezentarea unor activități în care copiilor din Granada li s-a vorbit despre România, despre județul Alba și despre municipiul Blaj, în special despre Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain”.

Atât gazdele din Spania, cât și elevele s-au declarat impresionate de experiența inedită, care s-a finalizat pentru participantele directe la acest proiect cu obținerea unui certificat de recunoaștere a competențelor profesionale dobândite de-a lungul stagiului, precum și cu un certificat lingvistic, nivel A2.

” Sperăm ca, și pe viitor, elevilor de la această unitate de învățământ, să li se ofere posibilitatea de a  participa la astfel de proiecte transnaționale în vederea asigurării calității în educație”, a transmis prof. dr. Claudia Oancea-Raica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea