Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

15 octombrie. Ziua Părinţilor de Îngeri: „Mame cu braţele goale” la Palatul Principilor din Alba Iulia și alte 12 orașe din România

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

15 octombrie. Ziua Părinţilor de Îngeri: „Mame cu braţele goale” la Palatul Principilor din Alba Iulia și alte 12 orașe din România

Pe data de 15 octombrie 2024, România marchează Ziua Părinţilor de Îngeri, instituită prin Legea 186/ 2024, pentru a comemora copiii decedați în timpul sarcinii, la naștere sau până la vârsta de 18 ani. În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 oraşe din ţară vor fi iluminate în culorile roz şi bleu, simboluri ale sprijinului şi conştientizării acestui doliu. Acest eveniment face parte din campania naţională de iluminat arhitectural, organizată de proiectul „Mame cu braţele goale”.

Citește și: Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Investiție de peste 32 de milioane de lei în corpul B. Durata de execuție a proiectului

Cu recunoștință și emoție, anunțăm că tot mai multe instituții din România ni se alătură în inițiativa noastră de a ilumina clădiri simbolice în roz și bleu pe 15 octombrie. Împreună aducem un omagiu părinților care și-au pierdut copiii și vrem să arătăm că nu sunt singuri în suferința lor. Iniţiativa are scopul de a oferi alinare şi de a crea un spaţiu de reflecţie asupra acestei dureri tăcute, dar universale.

Mulţumim partenerilor care au răspuns pozitiv acestui demers, contribuind astfel la creşterea gradului de conştientizare publică: Albă Iulia,
Palatul Principilor Transilvaniei; Arad, Primăria Arad; Bacău, Primăria Bacău; Botoşani, Primăria Botoşani; Braşov, Literele de pe muntele Tâmpa; Bucureşti, Palatul Victoria – sediul Guvernului României, Turnul de comunicaţii al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”; Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenţilor „Dumitru Fărcaş” Cluj-Napoca prin bunăvoinţa Primăriei municipiului Cluj-Napoca; Deva, Primăria Municipiului Deva; Târgu Jiu, Prefectura judeţului Gorj din Tg. Jiu; Hunedoara, Casa de Cultură, prin bunăvoinţa Primăriei Hunedoara; Iaşi, Primăria Iaşi Universitatea de Medicină şi Farmacie (U.M.F.) Grigore T. Popa Iaşi; Sibiu, Sediul central al Primăriei Municipiului Sibiu; Timişoara, Opera Naţională Română, cu sprijinul Primăriei Timişoara.

Aceste locaţii vor deveni puncte de întâlnire şi reflecţie pentru comunitate, încurajând solidaritatea şi sprijinul faţă de părinţii care trec prin astfel de suferinţe.

Tot în cadrul acestei zile, va avea loc vernisajul instalaţiei artistice ” (i) REAL”, semnată de Camelia Rangu, la spaţiul InFLUX (Bulevardul Theodor Pallady nr. 287, Bucureşti).

Instalaţia imersivă oferă o experienţă senzorială profundă, recreând un spaţiu simbolic „în utero”. Aceasta include o fotografie interactivă, dotată cu senzori care, atunci când este atinsă, spune poveştile mamelor care şi-au pierdut copiii înainte de naştere.

” (i) Real este ca un număr imaginar pur. Este ceea ce rămâne dintr-un număr complex „z = a + b x i”, atunci când se îndepărtează partea reală a. E o sinteză a poveştii maternităţii neîmplinite. A maternităţii care devine o poveste ireală atunci când se îndepărtează partea sa tangibilă – copilul.” – spune Camelia Rangu.

” (i) REAL” face parte din proiectul „Mame cu braţele goale”, iniţiat în septembrie 2021. Proiectul îşi propune să aducă în atenţia publicului pierderea de sarcină, un subiect adesea considerat tabu, şi să ofere sprijin emoţional mamelor prin grupuri de suport şi dezbateri cu cadrele medicale. De-a lungul timpului, peste 150 de povesti au fost împărtăşite de mame din toată ţara, creând o comunitate de solidaritate.

Instalaţia poate fi vizitată până pe 25 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 17:00 – 21:00. Transmit organizatorii proiectului „Mame cu braţele goale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15-28 octombrie. „Încoronarea de la Alba Iulia” la Muzeul Naţional de Istorie a României: 102 ani de la momentul istoric

Cezar Lancrajan

Publicat

în

15-28 octombrie. „Încoronarea de la Alba Iulia” la Muzeul Naţional de Istorie a României: 102 ani de la momentul istoric Cu ocazia împlinirii a 102 ani de la momentul istoric din 15/ 28 octombrie 1922 – încoronarea regelui Ferdinand I şi reginei Maria ca suverani ai tuturor românilor – Muzeul Naţional de Istorie a României […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea