Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

15 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în Sudul județului Alba: Unde se vor înregistra grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în Sudul județului Alba: Unde se vor înregistra grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de cod galben, valabilă în intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 15 iunie, ora 21:00.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fenomenul vizat este instabilitatea atmosferică, iar zonele afectate sunt zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și sudul Banatului.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică în regiunile menționate. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp, se așteaptă cantități semnificative de precipitații, cu valori estimate între 20 și 25 de litri pe metru pătrat. În unele zone izolate, cantitățile de apă pot depăși 30 de litri pe metru pătrat.

Autoritățile recomandă cetățenilor din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri de protecție împotriva efectelor acestor fenomene meteo. Este important să se evite deplasările în zonele expuse și să se asigure obiectele sau construcțiile care ar putea fi afectate de vânt puternic sau grindină.

ANM monitorizează îndeaproape evoluția situației meteorologice și va emite actualizări în cazul în care este necesar. Recomandăm cetățenilor să consulte în mod regulat informațiile oferite de autorități și să se asigure că sunt pregătiți în cazul în care se înrăutățește vremea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea