Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

14-15 noiembrie 2023| Cod galben de inundații în Alba! Ce zone sunt vizate de avertizarea emisa de INHGA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cod galben de inundații în Alba! Ce zone sunt vizate de avertizarea emisa de INHGA

În conformitate cu informațiile furnizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), se anunță o atenționare hidrologică pentru râurile situate în mai multe județe din România.

Acest avertisment acoperă două intervale distincte de timp și vizează fenomenele de scurgere și viituri care pot afecta în special zonele din bazinele hidrografice menționate. Este important ca locuitorii și autoritățile locale să fie conștienți de aceste condiții pentru a lua măsurile necesare de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

Perioada 14.11.2023 ora 14:00 – 15.11.2023 ora 18:00:

Avertismentul acoperă râurile din bazinele hidrografice:

Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior
Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș)
Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș)
Tur (județul Satu Mare)
Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud)
Someșul Mic – bazin amonte Ac. Gilău (județele: Bihor și Cluj)
Crișul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Ciucea – amonte S.H. Vadu Crișului (județele: Cluj și Bihor)
Crișul Negru – bazin amonte S.H. Suștiu și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Suștiu – amonte S.H. Tinca (județul Bihor)
Crișul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonț și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț – amonte S.H. Ineu (județele: Hunedoara și Arad)
Arieș – bazin amonte S.H. Câmpeni și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Câmpeni – amonte S.H. Baia de Arieș (județul Alba)

Perioada 15.11.2023 ora 06:00 – 15.11.2023 ora 18:00:

Avertismentul se extinde către râurile din bazinele hidrografice:

Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizățeau (județul Timiș)
Timiș – bazin amonte S.H. Teregova și afluenți aferenți sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj (județele: Caraș Severin și Timiș)

Efecte anticipate:

Atenționarea Hidrologică se concentrează asupra posibilelor fenomene de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici. Există riscul de inundații locale, cu probabilitate și intensitate mai mare în județele Satu Mare, Maramureș și Bihor.

Se subliniază că fenomenele hidrologice periculoase pot apărea și pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

INHGA recomandă urmărirea atentă a evoluției situației hidrometeorologice și respectarea „Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea