Rămâi conectat

Economie

1297 de crescători de vaci, controlaţi de APIA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

O parte dintre fermierii din Alba care au depus dosare pentru a primi ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate ale judeţului sunt verificaţi în această perioadă de către inspectorii APIA, ne-a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. În total este vorba despre 1297 de crescători de vaci cu lapte, reprezentând un procent de 20 la sută din cei aproximativ 6.500 de beneficiari.
„Pentru că anul trecut rata de eroare a fost foarte mare, din cauză că la controlul de atunci nu au fost găsite toate animalele declarate, Alba s-a încadrat la un procent de verificare de 20 la sută în loc de 5 la sută”, a precizat Felicia Hondola. Controalele în teren au început la finele săptămânii trecute în zona de şes, fiind mobilizate iniţial 2 – 3 echipe, care urmează să se deplaseze în zona de munte. În total, vor fi mobilizaţi circa 40 de angajaţi ai APIA, atât de la Centrul Judeţean Alba, cât şi de la cele 5 centre locale, controlul urmând să se încheie până în data de 20 martie. În urma controlului se va stabili cuantumul ajutorului specific, ce poate ajunge până la 250 de euro/cap de vacă de lapte. România a primit din Fondul European pentru Garantare Agricolă suma de 22,5 milioane de euro pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate, în Alba fiind declarate 52 de localităţi. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026

Bera Larisa

Publicat

în

Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026 Creșterea impozitului pe proprietate, bazată pe un nou sistem de evaluare, se va amâna. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat într-un interviu pentru Profit.ro că implementarea sistemului „e-Proprietatea”, prevăzută inițial pentru 1 ianuarie 2025, va fi amânată până la începutul anului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea