Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

12-16 iulie 2023| COD GALBEN de furtuni și caniculă, în Alba: Se vor înregistra și 40 de grade Celsius

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COD GALBEN de furtuni și caniculă, în Alba: Se vor înregistra și 40 de grade Celsius

Meteorologii au emis miercuri mai multe avertizări Cod Galben pentru Alba și alte județe din țară, valabile până în data de 16 iulie. Aceste avertizări sunt legate de instabilitatea atmosferică temporar accentuată și de valul de căldură care afectează regiunea.

În perioada menționată, se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nord-vestul și centrul țării, precum și la munte. Fenomenele asociate includ frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene pot apărea și în alte zone, însă pe arii mai restrânse.

De asemenea, în ziua de miercuri (12 iulie), se prognozează caniculă în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia. Temperaturile maxime vor atinge în general valori între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură se va extinde și intensifica în cea mai mare parte a țării începând de joi (13 iulie) și va persista în regiunile sudice până în data de 16 iulie. Disconfortul termic se va accentua, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade. În sudul Câmpiei Române și sudul Banatului, în după-amiaza zilei de joi (13 iulie), se vor înregistra valori în general de 38 până la 40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime între 18 și 22 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi

Alexandra Mates

Publicat

în

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi Dacă în zilele noastre 1 Mai înseamnă doar o zi liberă în calendar, şi mai nou chiar o minivacanţă, în care probabil deja mulţi dintre români au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea