11 horeni salvatori ai victimelor ACCIDENTULUI AVIATIC vor primi crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată mirenilor de către Arhiepiscopia de Alba Iulia
Unsprezece localnici din comuna Horea, care s-au implicat în găsirea şi salvarea victimelor accidentului aviatic produs luni în Munţii Apuseni, vor primi Crucea Arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată mirenilor de către Arhiepiscopia de Alba Iulia. Între cei care vor primi distincţia se află şi Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, cei care au ajuns primii la epava avionului.
Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis să acorde localnicilor care au căutat şi au găsit victimele avionului prăbuşit în Apuseni crucea arhiepiscopală pentru mireni, cea mai înaltă distincţie pe care arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului, scrie Mediafax.
În total vor primi distincţia 11 persoane, localnici simpli din Horea, Petreasa, Dârleşti şi Zânzeşti, care au participat la căutarea şi găsirea victimelor avionului prăbuşit în zonă.
Între alţii, pe lângă cei trei amintiţi, vor mai primi crucea, secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, şi pădurarul Nicolae Oneţiu.
Distincţiile le vor fi acordate salvatorilor în Catedrala Reîntregirii, la finalul liturghiei de duminică, 26 ianuarie 2014. De asemenea, în cadrul slujbei se va rosti o rugăciune de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.
IPS Irineu a transmis şi un mesaj de condoleanţe familiilor celor morţi în accident şi de „iubire frăţească şi întărire” pentru supravieţuitori.
CITIŢI şi MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori despre accidentul aviatic din Apuseni: „studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor