Rămâi conectat

Ştirea zilei

100 de kilometri, la 100 de ani de la Marea Unire: Militari, polițiști și jandarmi aleargă de la Cluj-Napoca la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanți ai unităților Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Justiției vor alerga, în 24 noiembrie, de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment denumit 100 de ani în 100 de kilometri.

Evenimentul este organizat de Divizia 4 Infanterie Gemina din Cluj-Napoca și care scop sărbătorirea Centenarului Marii Uniri printr-o activitate sportivă.

Totul se va desfășura sub forma unui concurs, traseul de 100 de kilometri urmând să fie împărțit pe patru sectoare, a câte 25 de kilometri. Primul sector – Cluj-Napoca – Tureni, al doilea sector – Tureni – Stejeriș, al treilea sector Stejeriș – Aiud, iar sectorul patru Aiud – Alba Iulia.

Primele trei sectoare au primit denumirea ”albastru”, ”galben” și ”roșu”, iar sectorul 4 este intitulat ”tricolor”.

Startul competiției se va da din fața comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina Cluj-Napoca, la ora 7.00, iar la concurs pot participa, pe lângă reprezentanți ai unităților sus amintite, și simpli cetățeni.

Vor fi premiați primii trei, la masculin și feminin, de la fiecare sector. Concurenții nu trebuie să parcurgă în alergare tot traseul de 100 de kilometri. Își pot alege un sector pe care să concureze, fiind transportați apoi sau înainte cu autovehicule.

Premierea se va organiza în fața Sălii Unirii din Alba Iulia, iar concurenții vor intra în Cetate pe la Poarta I, urmând să fie însoțiți de la Obelisc până la locul de premiere, de Garda Cetății.

Conducătorii de ștafete vor purta un steag tricolor de mari dimensiuni, iar în Cetate va fi montat un puzzle cu regiunile istorice ale României de la 1918.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea