Rămâi conectat

Ştirea zilei

10 luni de închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Cum s-a petrecut tragedia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10 luni de închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Cum s-a petrecut tragedia

Un tânăr de 32 de ani din Alba care a accidentat mortal o fetiță de 1 ani și 7 luni a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc la data de 1 aprilie 2019. Şoferul din Scărișoara, în vârstă de 32 de ani, în timp ce manevra un tractor cu remorcă prin curtea unei familii din comuna Albac, cătun Fața, a acroșat o fetiță de un an și 7 luni. În urma accidentului, fata nu a mai putut fi salvată.

D. A. A. a fost condamnat de către Judecătoria Câmpeni pe data de 7 decembrie 2021, la pedeapsa de 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

La individualizarea pedepsei de 10 luni închisoare care s-a stabilit inculpatului pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal au fost avute în vedere criteriile generale prev. de art. 74 Cod penal, respectiv: limitele de pedeapsă prevăzute în actul de incriminare, acestea fiind închisoare de la 1 la 5 ani,împrejurările în care a fost comisă fapta, gradul de implicare a inculpatului în săvârșire a faptei, culpa redusă care s-a reținut în sarcina inculpatului, în urma reținerii culpei asociate a reprezentantului legal al minorei, aceasta din urmă fiind predominantă pentru obținerea rezultatului nefast al acțiunii inculpatului, faptul că anterior inculpatul s-a asigurat pentru a putea desfășura activitatea în curtea părților civile, anunțându-și prezența cu aproximativ 30 de minute înainte, faptul că acesta a avut o atitudine corectă în tot timpul procesului penal și i s-a încuviințat procedura simplificată de soluționare a cauzei potrivit art. 374 alin. 4 și 375 Cod procedură penală, limitele de pedeapsă fiind reduse astfel cu 1/3, conform art. 396 alin. 10 Cod procedură penală.

Cu referire la vinovăție, în prezenta cauză, cel mult se va reține culpa simplă, respectiv o neglijență din partea inculpatului, însă aceasta într-un procent foarte scăzut prin raportare și la o eventuală culpă a celorlalte persoane majore care se aflau în perimetrul de lucru și care trebuiau să asigure supravegherea minorei. Culpa care se reține în sarcina inculpatului are în vedere faptul că acesta nu a verificat în prealabil perimetrul unde urma să-și desfășoare activitatea și a considerat că cele două persoane majore au înlăturat orice stare de pericol ca și factor de risc, pentru asigurarea animalelor, persoanelor și a bunurilor. Factorul psihic pe care l-a avut inculpatul la momentul producerii accidentului rutier a condus la realizarea rezultatului, respectiv la decesul victimei. Culpei inculpatului i se asociază în mare măsură și culpa reprezentantului legal al minorei în persoana tatălui acesteia, respectiv B. B. B., în condițiile în care acesta nu și-a respectat obligația prev. la art. 32 alin. 1 lit. „a” din Legea 272/2004, respectiv de a asigura supravegherea minorei.

Bărbatul a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Alba sau organizat în colaborare cu instituții de pe raza comunei Scărișoara.

Sentința nu este definitivă, e putând fi atacată cu drept de apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea