Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

10 ani de închisoare, măsură pentru prevenirea şi combaterea „antiţigănismului”. Proiect legislativ depus în Parlament de mai mulți deputați de la PSD și minorități naționale

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Un proiect legislativ, depus în Parlamentul României de mai mulți deputați de la PSD și grupul minorităților naționale, prevede stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea „antiţigănismului”, mai exact pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 10 ani.
Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

 

Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste”, prevede proiectul legislativ.

Totodată, „nu constituie infracţiune dacă vânzarea de simboluri atiţigăniste este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”. „Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulţi deputaţi PSD şi minorităţi.

Iniţiatorii motivează că această propunere legislativă este necesară deoarece doctrinele anti-rome nu au putut fi combătute prin actuala legislaţie.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea