10- 14 aprilie: La Alba Iulia are loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „APOLLO”
În perioada 3 ianuarie – 5 mai 2014 Asociaţia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba, implementează Proiectul „Festival Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, editia I” – proiect care îţi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian.
Echipa de proiect, formată din 10 tineri – elevi, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis – având ca responsabil pe Andreea Adam, se va ocupa de implementarea proiectului, participând la toate activităţile astfel încât să aibă şansa de a-şi lărgi orizontul artistic şi de a dobândi concepte importante de management cultural necesare în viitor pentru dezvoltarea lor ca actori în plan artistic şi social.
Programat pentru a se desfăşura efectiv in perioada 10 aprilie 2014 – 14 aprilie 2014, Festivalul se doreşte a fi o invitaţie la dialog intercultural adresată trupelor tinere din ţară şi străinătate care se vor întâlni la Alba Iulia pentru a schimba experienţă şi pentru a oferi publicului albaiulian spectacole reprezentative din repertoriul propriu. Pentru a-şi îmbunătăţi calitatea expresiei artistice, invitaţii şi vor împărtăşi experienţa dobândită ca operatori culturali de succes şi vor participa la ateliere dramatice coordonate de Eugen Stroe Nacht (Israel) – regizor conoscut pentru implicarea sa în activităţi şi programe de formare artistică a tinerilor.
Beneficiind de faptul că organizaţia gazdă – Asociaţia Grupul Skepsis – are deja stabilite relaţii bune şi parteneriate cu grupuri similare din ţară şi străinătate şi că este deja un reper cunoscut în peisajul vieţii cultural-artistice a tinerilor din Alba Iulia, echipa de proiect este încrezătoare că va reuşi să selecteze în cadrul festivalului spectacole de calitate, diverse, atractive menite să împlinească aşteptările publicului albaiulian tânăr la inimă, dar şi turiştilor.
Valoarea totală a Proiectului este de 9247 euro, din care 4950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului)
„Cetatea Alba Carolina a devenit una dintre cele mai frumoase scene ale culturii românești, care abia așteaptă să-și întâmpine vizitatorii în culoare şi sunet. În ultimii ani oraşul vibrează de acorduri muzicale armonioase și de festivaluri de renume care însufleţesc zidurile cetăţii, însă, pentru a asigura o continuitate a ofertei culturale prezente la nivelul comunităţii locale, e nevoie să ne unim forţele cu cei mai motivaţi dintre cei care activează în cest domeniu, iar Grupul Skepsis, prin spirit voluntar, a dovedit în ultimii ani talent şşi devotament faţă de orașul Alba Iulia, aducând pe scenele orașului piese de teatru gustate de public.
Colaborarea cu Grupul Skepsis în cadrul acestui festival internaţional de teatru reprezintă primii paşi într-un parteneriat durabil, care se dorește a fi în următorii ani o poartă deschisă spre cultură pentru locuitori și pentru turiştii care aleg să ne treacă pragul,” a precizat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.
„Susţinem cu entuziasm această iniţiativă inedită a trupei de teatru Skepsis care este de mulţi ani un partener constant al Casei de Cultură a Studenţilor în evenimentele şi programele cultural-artistice pe care le organizăm. În spiritul bunei colaborări de până acum e firesc să ne implicăm alături de ei pentru a duce la bun sfârşit acest proiect important.”- a declarat Gheorghe Berghian, Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.
„Un proiect prin care arta teatrală este adusă mai aproape de tineri este important pentru comunitate, iar acest fapt trebuie susţinut” – afirmă Dorin Sava, Director Executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 4 noiembrie 2024, decretul prin care victimele unei tentative de omor sau familia celui ucis, au dreptul la asistență juridică gratuită şi la compensații financiare. Este […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba