Rămâi conectat

Actualitate

1 ianuarie 2022, cea mai călduroasă dimineață de Anul Nou din ultimii 60 de ani: Record de temperatură și în Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1 ianuarie 2022, cea mai călduroasă dimineață de Anul Nou din ultimii 60 de ani: Record de temperatură și în Apuseni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că a fost înregistrată cea mai calduroasă dimineață de 1 ianuarie din ultimii 60 de ani. Potrivit datelor ANM preluate de ObservatorNews, au fost înregistrate recorduri termice la 44 de stații meteo din țară.

Potrivit datelor ANM, recordurile de temperaturi ridicate înregistrate sâmbătă, 1 ianuarie 2022, au fost la:

  • Băile Herculane, jud. Caraș-Severin (9,4 grade/față de recordul precedent de 8,6 grade);
  • Bâcleș, jud. Mehedinți (6,8 grade/față de recordul precedent de 6,2 grade);
  • Câmpeni, jud. Alba (5 grade/față de recordul precedent de 4,6 grade);
  • Făgăraș, jud. Brașov (6,1 grade/față de recordul precedent de 6 grade).

Aproape toate stațiile meteo au înregistrat valori minime pozitive. Excepție au făcut câteva stații montane. Astfel de temperaturi-record se pot înregistrata și în următoarele zile.

Prima zi din an este excepțional de caldă în 2022. La ora 13.00, erau 16 grade Celsius la la Pitești și la Stolnici, în județul Argeș. De asemenea, în Capitală, erau așteptate temperaturi de 12-13 grade Celsius.

Recorduri în Spania, Italia și în Alpi

Temperatura nu e ridicată doar în România. Spania a înregistrat recorduri de temperatură în această săptămână, iar zonele din Alpii italieni se estimează că vor ajunge cu până la 15°C peste media sezonieră în următoarele zile, deoarece o mare parte din Europa se confruntă cu un început anormal de cald al noului an, notează The Guardian.

În Bilbao, temperaturile au atins 24,7°C, o valoare maximă nemaiîntâlnită de când a început ținerea evidenței, în 1947.
În Segovia, lângă Madrid, s-au înregistrat 22,7°C, cea mai mare din 1920, iar în apropiere de Avila a ajuns la 20,2°C, cea mai ridicată temperatură din 1983 încoace.

„Aceste temperaturi ridicate nu sunt normale”, a spus Rubén del Campo, purtător de cuvânt al agenției de meteorologie de stat AEMET. „Sunt temperaturi pe care le-ați vedea în mod normal în aprilie”, a completat acesta.

Iar meteorologul Luca Mercalli a complet: „În momentul de față sunt aproximativ 15 grade Celsius în Alpi, la o altitudine de 1.600 de metri. Temperatura devine negativă abia la 4.000 de metri, dar nici acolo nu a scăzut sub 10 grade”.

Temperaturile din unele dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi din Italia, inclusiv Cortina dAmpezzo și Courmayeur, sunt cu 13… 15 grade Celsius peste norma sezonieră, iar vremea favorabilă este de așteptat să stea până pe 3 ianuarie.

Restul Italiei se confruntă, de asemenea, cu condiții anormal de calde, cu o maximă de 18°C ​​așteptată sâmbătă la Roma și 22°C în Catania până la jumătatea săptămânii viitoare.

De asemenea, a fost cel mai călduros Revelion din istoria Marii Britanii, cu temperaturi-record, duble față de cele normale.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea