Rămâi conectat

Actualitate

„Votează Legal!” şi în Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Joi, 19 iulie 2012, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat la nivelul judeţului Alba campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „VOTEAZĂ LEGAL!”.

Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei în vigoare pe durata campaniei referendumului, din perioada 10-28.07.2012 şi a referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Românei din data de 29 iulie 2012, reprezintă o prioritate pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sens în care, la nivelul instituţiei, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a fost realizată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei pe perioada desfăşurării campaniei şi a referendumului, sub sloganul „Votează Legal!”.

Campania va fi derulată la nivel naţional în perioada 10 iulie – 28 iulie a.c., în contextul desfăşurării referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Românei din data de 29 iulie 2012.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a realizat un spot tv. cu durata de 20 secunde, un spot radio de 20 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia referendumului. Printurile campaniei au fost realizate de Tipografia M.A.I.

Judeţului Alba i-au fost repartizat un număr de 1.000 de afişe şi 4.000 de fluturaşi. Materialele campaniei vor fi distribuite de către lucrătorii instituţiilor din subordinea M.A.I. (poliţie, jandarmi, ISU care vor fi sprijiniţi de Instituţia Prefectului).
Campania are avizul scris al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar materialele de campanie au fost realizate de tipografia MAI.

Totodată, a fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a referendumului. Pe site-urile instituţiilor subordonate M.A.I. din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.

În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei şi a referendumului, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de domnul comisar şef de poliție Crişan Laurențiu, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata campaniei şi a referendumului.

De asemenea, au fost deja dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei referendumului, sens în care a fost realizat un Ghid legislativ, transmis către toate structurile M.A.I. implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării referendumului naţional.
Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor din timpul campaniei şi a referendumului.

Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele din timpul campaniei şi a referenumului, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a structurilor implicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 16.00. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 16.00. Localitățile vizate ANM a emis joi după-masa o atenționare nowcasting de furtună valabilă până la ora 16.00 în mai multe localități din județul Alba. Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea