Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ministrul Mediului întâmpinat la Alba Iulia de un grup de localnici ce luptă împotriva poluării din Sebeș. “Nu vom renunța la proteste!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a ajuns vineri dimineață la orele 9.30 la sediul Prefecturii Alba. La sosire, aceasta a fost întâmpinată de circa 15 persoane, majoritatea din Sebeș, care, înarmați cu pancarte cu mesaje anti-poluare, au strigat “Vrem aer curat și un mediu sănătos!”.

protest anti-poluare in fata Prefecturii Alba (8)

Ministrul nu și-a încetinit pasul la vederea grupului de cetățeni, despre care știa că o așteaptă, și a intrat în sediul Prefecturii fără să interacționeze în vreun fel cu aceștia. O doamnă din grupul de protestatari i-a transmis cu voce tare doamnei Graţiela Gavrilescu că are încredere în ea, pentru că toți “dorim” respectarea legii.

Ana Hațegan, tânăra din Sebeș care a inițiat și inspirat protestele de amploare anti-poluare care au avut loc la Sebeș pe parcursul acestui an și care a fost ulterior chemată în judecată de compania Kronospan pentru aceste lucruri, a declarat pentru ziarulunirea.ro că Ministrul Mediului a acceptat o întâlnire cu grupul de protestatari, care va avea loc astăzi la orele 11.00.

Intenționează ca pe această cale să transmită direct șefului instituției care are drept atribuții protecția mediului și implicit a sănătății populației, doleanțele miilor de cetățeni din Sebeș și Alba Iulia pe care îi reprezintă, respectiv neregulile tehnice și juridice legate de activitatea unui mare poluator din Sebeș.

YouTube video

Protestul este organizat legal, cu autorizație de la Primăria Alba Iulia, de către ONG-urile de mediu care au demarat Campania antipoluare de la Sebeș.

Potrivit unui comunicat remis presei zilele trecute, Ministrul Mediului este însoţit la Alba Iulia de către comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, domnul Florin Diaconu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, domnul Toma Florin Petcu. Oficialii vor avea o întâlnire, începând cu orele 10,00 la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba cu prefectul Gheorghe Feneşer, managerii APM Alba şi Gărzii Judeţene de Mediu, cu care vor discuta probleme de mediu întâmpinate la nivelul judeţului Alba.

Bogdan Presecan

[nggallery id=782]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea