Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ce alimente ar pune nutriționiștii în coșurile de cumpărături după Sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

După piftie, cârnaţi şi salate cu multe sosuri, rafturile frigiderelor ar trebuie să se umple, cel puțin pentru câteva zile cu fructe și legume, lactate, apă și chiar ceaiuri, spun nutriționiștii.

dieta pepene rosuLegume, lactate și multe fructe. Sunt primele alimente pe care nutriționiștii le-ar pune în coșul de cumpărături după redeschiderea hypermarketurilor. Bucatele cu multe grăsimi din aceast perioadă au solicitat la maximum organismul, spun specialiștii.

„Ce aș vrea să nu văd în primul rând ar fi produse de patiserie, ronțăieli sărate, sticks-uri, chipsuri nu au ce să caute, în schimb ce mi-ar plăcea să văd? Cât mai multe alimente aproape de natural. Lactatele aș vrea să le văd în coș, ouăle, apă pe cât posibil și nu sucuri”, spune Adrian Copcea, medic primar nutritionist, diabetolog.

Mulţi români nu se gândesc la dietă tocmai acum, în perioada sărbătorilor. Alţii, însă, sunt mai atenţi cu sănătatea lor.

„După atâtea grăsimi și mâncăruri cumpărăm fructe”, afirmă o femeie.

„Eu cumpăr pentru copilașii mei. Am doi gemeni și trebuie să le iau somon, cărniță de porc nu pot să consume”, adaugă un bărbat.

„Acum, câteodată, trebuie făcute și poftele. Nu exagerat, dar câte un pic din fiecare”,spune o clientă a hypermarketului.

Chiar și cei mai grijulii dintre români intră în noul an cu o greutate ceva mai mare avertizează dieteticienii.

„Din experiența mea cam două kilograme este un cost mediu al sărbătorilor pentru toată lumea, sunt kilograme acumulate din cauza volumului mare de alimente și în general într-o săptămână- două ele se elimină”, adaugă Adrian Copcea, medic primar nutriţionist,diabetolog.

Pentru a nu lua în greutate specialiștii recomandă plimbări în aer liber și mese la ore fixe.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea