Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

”Zlatna de odinioară” – lansare de carte în cadrul Congresului Spiritualității Românești

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 30 noiembrie, va avea loc la Sala de evenimente a Primăriei oraşului Zlatna (fosta cantină a Uzinei Ampelum), lansarea cărţii ”Zlatna de odinioară”, autori: Cristian Florin Bota, Horia Ciugudean şi Gabriela Mircea, în cadrul programului celui de-al XVII-lea Congres al Spiritualităţii Româneşti.

Realizată cu sprijinul primarului Silviu Ponoran şi al Consiliului Local Zlatna, cartea a adus la un loc pagini de istorie şi imagini reprezentative din trecutul şi prezentul localităţii.

Pasionat de locuri, de poveştile oamenilor, de întâmplări mai vechi sau mai noi, colecţionând fotografie veche şi cărţi poştale,  am ajuns să văd locuri din judeţ şi din ţară prin ochii celor care au simţit nevoia să transmită, la rându-le,  o parte din sufletul lor celor de azi şi celor de mâine.  Am descoperit şi adunat nu  doar imagini a ceea ce era odată satul, oraşul, muntele sau marea, dar şi o părticică din  inima celor care, cu bucurie sau tristeţe, trimiteau mesaje scrise pe cărţi poştale, în timpul războaielor, sau pe timp de pace. Privite ca o importantă sursă de informaţie, am considerat că aceste documente trebuie puse la dispoziţia cititorului, pentru ca atât contemporanii cât şi cei care vor veni după noi să poată învăţa şi aprecia trecutul, cu toate ale sale,  ştiut fiind că nu trebuie să uităm şi nici să  ştergem trecutul.  Fără trecut nu am avea temelie pentru a ne construi un viitor,  trecutul este parte din viitorul nostru, al tuturor”, spune Cristian Florin Bota, unul dintre autorii cărții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea