Ziua Roșiei Montane: În 6 februarie localitatea minieră aniversează 1883 de ani de la atestarea documentară
Localitatea Roşia Montană aniversează anul acesta, în 6 februarie, 1883 de ani de la prima atestare documentară. Localitatea minieră a fost atestată documentar în anul 131.
Ziua Roşiei Montane este un prilej pentru a face cunoscut patrimoniul natural și cultural excepțional pe care Roșia Montană îl adăpostește și de a accentua necesitatea conservării și punerii în valoare a acestor vestigii, demne de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Ca în fiecare an, și cea de-a patra ediţie a evenimentului vine cu expoziții de fotografie reflectând patrimoniul cultural și natural al Roșiei Montane, proiecții de filme documentare despre Roșia Montană , impactul altor proiecte miniere în diferite regiuni, precum și despre rezistența comunităților locale, discuții și dezbateri, și, nu în ultimul rând, concerte ale artiștilor care susțin Roșia Montană.
De-a lungul timpului, Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită în zeci de oraşe din ţară şi străinătate, precum Roşia Montană, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Giurgiu, Iaşi, Nehoiu, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Oradea, Vaslui, Chişinău (Rep. Moldova), Princeton (SUA), Berlin (Germania) sau Viena (Austria) anunţă organizatorii evenimentului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Președintele Klaus Iohannis despre cum s-a ajuns la anularea alegerilor: „Nimeni dintre cei care ne atacă nu o face în mod transparent. Atacurile nu se fac cu semnătură și dragoste din partea estului”
VIDEO | Președintele Klaus Iohannis despre cum s-a ajuns la anularea alegerilor: „Nimeni dintre cei care ne atacă nu o face în mod transparent. Atacurile nu se fac cu semnătură și dragoste din partea estului” Klaus Iohannis, președintele României a afirmat recent într-o declarație de presă că procesul electoral din acest an a fost afectat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum 12 ore
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci