Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ZIUA NAȚIONALĂ la Alba Iulia. Militarii au început montarea scenei pentru parada ce va avea loc duminică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Militarii de la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” lucrau de zor marți pentru montarea scenei oficiale pentru parada din 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Au început pregătirile pentru festivitatea „Primul an din noul secol”, iar scena, unde vor sta oficialitățile și, posibil președintele reales în funcție, Klaus Iohannis, a început să fie montată de către militari.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform programului prevăzut, „Ceremonia militară – defilarea trupelor și tehnicii militare” de 1 Decembrie, va începe la ora 13.00 și se va desfășura, ca de obicei, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”.

La paradă vor fi prezenți 1000 de militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă. Efectivele de militari și/sau tehnica de luptă a Ministerului Apărării Naționale, cu echipajele care le deservesc, provin, în principal de la unități militare subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

Vor defila detașamente de vanatori de munte, infanterie, geniu, cercetare, rachete si logistica. Pe lângă trupele MAPN, vor defila si structurile SRI, MAI, ISU și un detașament al administrației naționale a penitenciarelor.

Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii vor decola 9 elicoptere de atac IAR 330 PUMA și 6 avioane supersonice de luptă MIG pentru a prezenta onorul

Învățământul militar va fi reprezentat de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, care pe lângă un detașament de studenți în uniformă militară va avea și un detașament de studenți echipați cu costume de epocă, ce se va afla printre primele blocuri de defilare, iar Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia va avea la rândul său un detașament.

În total, numai din partea Armatei României vor fi aproape 1.000 de militari. Forțe terestre, forțe de operațiuni speciale, forțe de la comandamentul logistic întrunit, forțe de la comandamentul de comunicații și informații, și un detasament din armata poloneza, iar restul este personal auxiliar care asigură tehnica de luptă, inclusiv noile transportoare Piranha.

La prima vedere, din câte se pare, parada nu este deloc mai prejos decât cea de anul trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea