Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Ziua mondială a turismului marcată la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

27 septembrie, Ziua mondială a turismului, a fost și anul acesta, un bun prilej pentru elevii claselor de turism de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia pentru a se documenta și a realiza materiale informative despre turism și despre importanța de ordin social, cultural, politic şi economic a acestuia.

Proiectul educativ ”Turismul și transformarea digitală” se află la ediția a II-a și a avut drept temă ”Turismul și munca, pentru un viitor mai bun”, propusă pentru acest an de Organizația Mondială a Turismului.

Proiectul a presupus mai multe activități menite să le dezvolte elevilor capacitatea de sinteză a noțiunilor noi și de comunicare liberă, să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de realizare a unui power point, să își însușească noțiuni noi despre folosirea documentelor de referință și să își exprime creativitatea.

Elevii, coordonați de prof. Beca Felicia și de prof. Furdui Amalia, s-au informat și au realizat prezentări power point legate de istoria turismului, turismul local și impactul pe care îl are în dezvoltarea unei zone sau stat. Un pliant și un afiș, realizat de elevii din clasa a IX-a D, au fost premiate cu diplome și s-au bucurat de aprecierile celor prezenți.

Activitatea practică coordonată de prof. docum. Dobra Lavinia, a presupus o exemplificare a modului de folosire eficientă a encilopediilor destinațiilor turistice, fiind un mijloc de documentare util și facil, dacă se folosesc de index și glosar.

Responsabilul de proiect, prof. Cristian Dincă, directorul instituției de învățământ, a încurajat astfel de inițiative menite să implice elevii în activități de învățare autonomă, prin documentare și prezentare publică. Asociația ECO Alba, prin președintele ei, prof. Emil Cetean a susținut derularea proiectului și a participat ca membru în evaluarea materialelor.

Cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului. Aceasta a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea