”Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la Școala Singidava din Cugir
”Uniți în diversitate” a fost genericul sub care consilierul educativ al Școlii gimnaziale Singidava Cugir, prof. Dan Moldovan, a deschis evenimentul consacrat celebrării ”Zilei Europene a limbilor”, un proiect menit a insufla copiilor dragostea de învățare a limbilor straine, de a-i obișnui cu textele literaturii universale, dar și a-i învăța să descopere legăturile existente între România și celelalte state europene.
Acțiunea s-a concretizat în prezența a peste 100 de participanți, prin recitarea unor poezii reprezentative ale autorilor canonici români Mihai Eminescu și Lucian Blaga, atât în limba română cât și în limbile franceză, engleză și spaniola, sau prin recitarea unor sonete din Shakespeare, dar și prin diverse dramatizări: pamflet în limba franceză dupa ”Scufița Roșie” – ”Scufița Verde”, pamflet în limba română și limba italiană după ”Romeo și
Julieta” și o scurtă piesă de teatru în limbile română, spaniolă și engleză ”Cousins from England”. Elevii unei clase a IV-a au prezentat în limbile română și engleză drapelurile celor mai importante țări europene. Spectacolul s-a încheiat cu intonarea Imnului Uniunii Europene ”Oda Bucuriei”, în limba română și limba engleză.
Elevii au fost coordonați de către membrii Comisiei Metodice de Limbă și Comunicare: Nicoleta Văsui, Bogdana Sabău, Eugenia Bălteanu, Dan Moldovan, Oana Horciu și Anca Iounaș, care au pregatit planșe și prezentări Power Point în care au descris diferite țări europene. Așa au fost descoperite istoria și tradiția unor țări cum ar fi: Franța, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Italia, Spania Austria, Germania sau Grecia.
Într-un cadru festiv, elevii au primit diplome de participare, iar la plecare au fost rugați să scrie un cuvânt în orice limbă străină cunoscută, creându-se astfel ”Copacul diversității”.
La manifestare au luat parte ca invitați, directorul școlii, Monalisa Borza și directorul adjunct, Gabriele Lupu. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii