Zilele Cetăţii Alba Iulia – căile de acces pe Latura de Nord
La acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia are loc o nouă ediţie a Zilelor Cetăţii, eveniment care marchează deschiderea sezonului turistic, dar şi a unui sezon de evenimente culturale de ţinută prin care Primăria municipiului Alba Iulia doreşte să atragă cât mai mulţi vizitatori în Oraşul Marii Unirii, dar şi să ofere albaiulienilor tot mai multe motive de a fi mândri de oraşul lor. Locul ales pentru desfăşurarea ediţiei din acest an a Zilelor Cetăţii este Latura de Nord a Cetăţii Alba Carolina. Datorită lucrărilor de reabilitare a zonei interioare a Cetăţii şi a celor de reconstrucţie a Laturii de Vest accesul principal pe Latura de Nord este închis. Pentru a-i ajuta pe cei ce doresc sa participe la evenimentele din cadrul Zilelor Cetatii Alba Carolina (28-29 aprilie) accesul în Latura de Nord se poate face astfel:
*ACCES AUTO:
– de pe Calea Moţilor, sensul de coborâre, intrarea pe strada Gemina, până în parcarea d ela Poarta VII (în faţa spaţiilor RYMA) şi apoi pietonal prin Poarta VII se ajunge în apropierea scenei.
– de pe Calea Moţilor, sensul de coborâre, pe strada Gemina până la parcarea d elângă terenurile de tenis şi apoi acces pietonal spre Grădina Romană..
*ACCES PIETONAL:
– dacă veniţi dinspre Oraşul de Jos, pe strada Mihai Viteazul, prin Poarta I şi înainte de Poarta a III la dreapta şi de la terenurile de tenis spre Grădina Romană. Dacă veniţi dinspre cartierul Cetate, atunci pe strada Mihai Viteazul, prin Poarta a III-a, la stânga şi apoi lângă terenurile de tenis faceţi stânga spre Grădina Romană.
– prin tunelul ce face legătura dintre terenurile de tenis şi parcul de joacă pentru copii din zona Electrica
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Oameni şi locuri
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]