Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zeci de refugiaţi cu deficienţe de auz, cazaţi în Alba. Se caută soluții pentru înscrierea copiilor la școală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de refugiaţi cu deficienţe de auz, cazaţi în Alba. Se caută soluții pentru înscrierea copiilor la școală

În spaţiile puse la dispoziţie de unităţile de învăţământ din municipiile Alba Iulia şi Sebeş sunt cazați un număr de 30 de refugiaţi din Ucraina, cu deficienţe de auz. La Alba Iulia se află trei familii de refugiaţi cu deficienţe de auz, între care 10 adulţi şi 5 copii.

Cei 15 refugiaţi sosiţi vineri seara, în jurul orei 21.00, de la Cluj-Napoca, cu propriile maşini, au fost cazaţi la căminul Liceului Tehnlogic „Dorin Pavel”. Cea mai mare problemă la sosirea acestora a fost găsirea unui interpret mimicogestual, care să cunoască limbajul internaţional al semnelor.

Refugiaţii beneficiază de condiţii foarte bune de cazare în trei camere ale internatului, iar cu sprijinul Primăriei Alba Iulia aceştia au putut servi masa la un restaurant din oraş.

Inspectoratul Şcolar Alba urmează să găsească soluţii pentru înscrierea minorilor la şcoală în oraş, în condiţiile în care ministrul Educaţiei a anunţat că a dat un ordin prin care acest lucru este posibil, 2 copii ucraineni având vârsta de 6 – 7 ani, iar ceilalţi 3 sunt adolescenţi, de 14, 15 şi 16 ani. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul copiilor cazaţi la Sebeş.

Atât la Alba Iulia, cât şi la Sebeş, au mers şi reprezentanţi ai Poliţiei care i-au identificat pe refugiaţii ucraineni şi i-au luat în evidenţă. Totodată, o echipă a DSP Alba a efectuat un control medical şi a recoltat probe biologice în vederea evaluării stării de sănătate a acestora prin analize de laborator, având în vedere că refugiaţii se aflau de 5 zile pe drum, erau traumatizaţi şi vizibil obosiţi din cauza efortului.

Cei 15 refugiaţi găzduiţi de Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” se află doar în tranzit prin România, intenţionând să plece spre Occident, dar deocamdată nu au avansat o dată când vor să plece din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | ACCIDENT rutier în Mirăslău: Coliziune între un autoturism și un tractor. Intervin pompierii din Aiud

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | ACCIDENT rutier în Mirăslău: Coliziune între un autoturism și un tractor. Intervin pompierii din Aiud Un accident a avut loc sâmbătă, 17 august 2024, în jurul orei 15.12 în comuna Mirăslău, între un autoturism și un tractor. Citește și: FOTO | ACCIDENT rutier pe DN 7, zona Șibot: O dubă și o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea