worldwideromania.com: Alba Iulia – ”Oraşul românesc cu cel mai spectaculos centru istoric”
Municipiul Alba Iulia este prezentat de worldwideromania.com ca ”Oraşul românesc cu cel mai spectaculos centru istoric”. Cititorii site-ului sunt chemați să intre în comunitatea de pe facebook și să ajute, printr-un simplu LIKE la promovarea valorilor românești.
Iată cum este prezentat orașul pe worldwideromania.com:
Centrul istoric al orașului Alba Iulia, a fost complet renovat și în acest moment arată superb. Acesta a fost numit de oficialii din turismul elvețian drept „destinație culturală de excepție”, în cadrul unui prestigios târg turistic desfășurat la Lunago în Elveția.
A fost catalogat o bijuterie arhitectonică, iar standul dedicat Alba Iuliei a fost vizitat de 15.000 dintre cei 45.000 de vizitatori ai târgului. Cluj Napoca și Alba Iulia au fost singurele orașe românești prezente la târgul de la Lugano.
Povestea cetăţii Alba Carolina
Cetatea bastionară de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construită între anii 1715-1738 în contextual instaurării stăpânirii habsburgice în Transilvania. Acesta avea rol în apărare și urma să devină fortificația principală a Transilvaniei și a fost construită după cele mai noi metode de fortificare ale vremii, inspirate de arhitectul militar francez, mareșalul Vauban. Trei sisteme de fortificații apară fortificația bastionară de la Alba Iulia. Au forma unui heptagon neregulat, cele șapte bastioane conferindu-i imaginea stelată, caracteristică cetăților de acest tip.
Bastioanele cetății le regăsim și astăzi, purtând aceleași nume ca și în trecut. Trinitatea reprezintă cel mai mare bastion, acesta poate fi recunoscut după blazonul încoronat cu câmpuri multiple și Frunze de acant – Sfântul Ștefan, Eugeniu de Savoia, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano și Sfânta Elisabeta.
Înfrăţire cerută de americani
În urma unei experiențe placate la Alba Iulia, primarul unui oraș American a solicitat, înfrățirea localității pe care o administrează (Madison, statul Indiana) cu superbul oraș transilvănean.
„Ne bucurăm sincer să vedem că şi alţii apreciază ceea ce s-a facut la Alba iulia, în general şi transformările Cetăţii Alba Carolina, în special. Indiferent că vin de la Marea Baltică sau de peste Atlantic, turiştii trebuie să fie convinși că Alba Iulia va fi o gazdă perfectă pentru ei şi că aici istoria e mai vie, mai palpabilă, decât oriunde altundeva, iar aerul istoriei chiar se poate respira, la propriu.”, a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.
FOTO: worldwideromania.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan