Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

worldwideromania.com: Alba Iulia – ”Oraşul românesc cu cel mai spectaculos centru istoric”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia este prezentat de worldwideromania.com ca ”Oraşul românesc cu cel mai spectaculos centru istoric”. Cititorii site-ului sunt chemați să intre în comunitatea de pe facebook și să ajute, printr-un simplu LIKE la promovarea valorilor românești.

Iată cum este prezentat orașul pe worldwideromania.com:

Centrul istoric al orașului Alba Iulia, a fost complet renovat și în acest moment arată superb. Acesta a fost numit de oficialii din turismul elvețian drept „destinație culturală de excepție”, în cadrul unui prestigios târg turistic desfășurat la Lunago în Elveția.

A fost catalogat o bijuterie arhitectonică, iar standul dedicat Alba Iuliei a fost vizitat de 15.000 dintre cei 45.000 de vizitatori ai târgului. Cluj Napoca și Alba Iulia au fost singurele orașe românești prezente la târgul de la Lugano.

Povestea cetăţii Alba Carolina

Cetatea bastionară de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construită între anii 1715-1738 în contextual instaurării stăpânirii habsburgice în Transilvania. Acesta avea rol în apărare și urma să devină fortificația principală a Transilvaniei și a fost construită după cele mai noi metode de fortificare ale vremii, inspirate de arhitectul militar francez, mareșalul Vauban. Trei sisteme de fortificații apară fortificația bastionară de la Alba Iulia. Au forma unui heptagon neregulat, cele șapte bastioane conferindu-i imaginea stelată, caracteristică cetăților de acest tip.

Bastioanele cetății le regăsim și astăzi, purtând aceleași nume ca și în trecut. Trinitatea reprezintă cel mai mare bastion, acesta poate fi recunoscut după blazonul încoronat cu câmpuri multiple și Frunze de acant – Sfântul Ștefan, Eugeniu de Savoia, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano și Sfânta Elisabeta.

Înfrăţire cerută de americani 

În urma unei experiențe placate la  Alba Iulia, primarul unui oraș American a solicitat, înfrățirea localității pe care o administrează (Madison, statul Indiana) cu superbul oraș transilvănean.

Ne bucurăm sincer să vedem că şi alţii apreciază ceea ce s-a facut la Alba iulia, în general şi transformările Cetăţii Alba Carolina, în special. Indiferent că vin de la Marea Baltică sau de peste Atlantic, turiştii trebuie să fie convinși că Alba Iulia va fi o gazdă perfectă pentru ei şi că aici istoria e mai vie, mai palpabilă, decât oriunde altundeva, iar aerul istoriei chiar se poate respira, la propriu.”, a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

FOTO: worldwideromania.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea