VREMEA până pe 12 octombrie, în Transilvania şi la munte. Află ce temperaturi vor fi şi în ce perioadă se anunţă PLOI
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 septembrie – 12 octombrie, pentru regiunile din ţară. În Transilvania şi la munte se anunţă temperaturi normale pentru această perioadă. Este posibil să apară precipitaţii în intervalul 1-3 octombrie şi în jurul datei de 7 octombrie.
În Transilvania, regimul termic va marca o creştere la începutul intervalului de prognoză, spre valori medii de 21 de grade ziua şi 9 grade noaptea, dar ulterior, până pe 6 octombrie, temperaturile vor scădea cu 5…6 grade, în medie. În ultimele zile ale perioadei se vor înregistra valori maxime de 18 grade şi minime de 5…6 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 1 -3 octombrie şi, din nou, în jurul datei de 7 octombrie, când izolat se pot cumula cantităţi de apă mai importante. În rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.
La munte, regimul termic diurn va fi ridicat la începutul perioadei de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de până la 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va răci, iar în intervalul 3 – 7 octombrie vor fi temperaturi cu 6….8 grade mai scăzute, respectiv maxime diurne de 8 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Ulterior însă, regimul termic va marca o uşoară creştere şi se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a doua decade din octombrie.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 1-3 octombrie, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece”
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece” Premierul Ilie Bolojan şi vicepremierul Dragoş Anastasiu au anunţat azi, într-o conferinţă de presă de la ora 18:00, ce măsuri vor fi luate în cazul companiilor de stat. Premierul […]
Concediul de maternitate 2025: Calculul indemnizației, beneficiari și acte necesare. Cât pot sta mamele acasă după naștere și ce este stimulentul de inserție
Concediul de maternitate 2025: Calculul indemnizației, beneficiari și acte necesare. Cât pot sta mamele acasă după naștere și ce este stimulentul de inserție În 2025, regulile privind concediul de maternitate rămân esențiale pentru proaspetele mame care doresc să beneficieze de sprijin financiar și timp dedicat copilului. Indemnizația se calculează în funcție de veniturile realizate anterior nașterii, iar […]