Vrei să cumperi o mașină la mâna a doua? Ce să VERIFICI ca să nu iei țeapă
Ce să VERIFICI ca să nu iei țeapă când cumperi o mașină la mâna a doua?
Când își scoate mașina la vânzare, orice proprietar spune că e “ca nouă”. Iată ce trebuie să verifice orice cumpărător, ca să nu ia țeapă.
Modificarea kilometrajului – aceasta este una dintre cele mai răspândite practici printre vânzătorii de maşini. De aceea, fereşte-te de “chilipirurile” cu puţini kilometri la bord. În astfel de cazuri e greu să depistezi frauda fără o persoană de specialitate şi dacă maşina nu are o carte de service.
Cea mai sigură este verificarea la reprezentanţă a seriei de caroserie. Dacă întreţinerea s-a făcut în reţeaua producătorului, există şansa ca maşina să fie înregistrată cu kilometri reali în cazul reviziilor.
Interiorul maşinii: verifică aspectul volanului, al schimbătorului de viteze, starea cauciucului de pe pedale, tapiţeria scaunelor, feţele de uşi, chederele şi chiar plafonul. Acestea sunt cele mai afectate de uzură în timpul folosirii îndelungate.
Compartimentul motor: aici piesele metalice nu trebuie să fie prea oxidate. Şi un motor prea lustruit ar putea ascunde eventuale pierderi de ulei.
Evacuarea se verifică mai bine pe o rampă. Ţeava de eşapament sau îmbinările acesteia foarte corodate arată că autovehiculul a trecut prin multe ierni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]
14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari Anual, la data de 14 iulie este celebrată Ziua Transmisioniştilor Militari. La această dată, în anul 1873, principele Carol a semnat Înaltul Decret nr. 1303, prin care s-a aprobat înfiinţarea unei secţii de telegrafişti militari în cadrul Batalionului de geniu al Armatei României, marcând astfel apariţia transmisiunilor militare. Secţia de […]
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul La data de 13 iulie este sărbătorită ziua internațională a Rock-ului, o zi mai puțin cunoscută, mai mult decât atât, fără să se știe cum s-a ajuns ca această zi să fie considerată ziua rock-ului. Pe 13 Iulie 1985 […]