Vrei să cumperi o mașină la mâna a doua? Ce să VERIFICI ca să nu iei țeapă
Ce să VERIFICI ca să nu iei țeapă când cumperi o mașină la mâna a doua?
Când își scoate mașina la vânzare, orice proprietar spune că e “ca nouă”. Iată ce trebuie să verifice orice cumpărător, ca să nu ia țeapă.
Modificarea kilometrajului – aceasta este una dintre cele mai răspândite practici printre vânzătorii de maşini. De aceea, fereşte-te de “chilipirurile” cu puţini kilometri la bord. În astfel de cazuri e greu să depistezi frauda fără o persoană de specialitate şi dacă maşina nu are o carte de service.
Cea mai sigură este verificarea la reprezentanţă a seriei de caroserie. Dacă întreţinerea s-a făcut în reţeaua producătorului, există şansa ca maşina să fie înregistrată cu kilometri reali în cazul reviziilor.
Interiorul maşinii: verifică aspectul volanului, al schimbătorului de viteze, starea cauciucului de pe pedale, tapiţeria scaunelor, feţele de uşi, chederele şi chiar plafonul. Acestea sunt cele mai afectate de uzură în timpul folosirii îndelungate.
Compartimentul motor: aici piesele metalice nu trebuie să fie prea oxidate. Şi un motor prea lustruit ar putea ascunde eventuale pierderi de ulei.
Evacuarea se verifică mai bine pe o rampă. Ţeava de eşapament sau îmbinările acesteia foarte corodate arată că autovehiculul a trecut prin multe ierni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]