Rămâi conectat

Editorial

Vox Populi, Vox Dei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Alegerile locale din 10 iunie 2012 au fost, la propriu şi mai puţin la figurat o mare bătălie atât pentru putere cât mai ales pentru schimbare, votul politic fiind primordial. Aceasta înseamnă că poporul român a dorit cu orice preţ o altă configurare politică, sub imperiul şi sub presiunea unor evoluţii economice şi sociale, practic a unei recesiuni şi austerităţi ce au pus stăpânire pe ţară. Iar cei care au suferit cel mai mult au fost tocmai aceia care alcătuiesc grosul alegătorilor, adică pensionarii pe spatele cărora portocalii şi udemeriştii au încercat salvarea dintr-o criză economică devastatoare. Austeritatea a erodat dramatic guvernarea Boc şi partidul de guvernământ, deşi ea nu s-a dovedit a fi calea bună şi dreaptă aleasă. Oricum ne-a salvat de o prăbuşire tip Grecia. Asta cel puţin până la proba contrarie. Cert este că în ţară nu s-a schimbat aproape nimic, nu a avut loc nicio reformă profundă, nu s-au redus birocraţia şi corupţia, nu s-au restructurat ministerele iar în administraţia centrală şi locală avem prea mulţi şefi, şefuleţi, miniştri şi secretari de stat, directori şi inspectori, o armată de funcţionari care sufocă bugetul. Nimic nu s-a tăiat la vârful puterii, ci s-a preferat ca acoliţii şi neamurile să rămână în scheme, alegându-se soluţia neruşinată a impozitării pensiilor, şi aceea de două ori greşită de cei care până mai ieri erau competenţi doar în lipitul afişelor electorale. Poporul i-a sancţionat la vot, în primul rând, pe astfel de conducători. Ei şi-au meritat din plin schimbarea iar votul negativ a triumfat încă o dată, la fel ca în ultimii 22 de ani. Sloganul „Jos Băsescu” şi-a găsit astfel corespondentul electoral.
Acum, aproape toată ţara s-a colorat în roşu, galben şi pe ici pe colo în albastru şi violet, mai ales în sudul ei ca şi în est. Deşi s-au constatat un număr mare de infracţiuni, cât în cei 22 de ani de alegeri locale, ceea ce ne dă de gândit că s-a dat frâu liber fraudelor, trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului şi USL-ului meritul unei victorii zdrobitoare. Aşa după cum trebuie să le dăm onorul cuvenit şi primarilor care au fost realeşi, vreo 44 numai de la PDL, în judeţul Alba, adică de la opoziţie, cu o subliniere pentru primarii de la Alba Iulia, Blaj şi Zlatna, care, ne place nu ne place, au făcut performanţă edilitară şi s-au impus ca edili adevăraţi, pe bani, mai ales europeni. Iar cetăţenii au fost şi ei fair-play cu cei care au schimbat radical înfăţişarea şi confortul localităţilor pe care le-au administrat. Să dăm deci şi din acest punct de vedere Cezarului ce-i al Cezarului şi alegătorului tot onorul cuvenit.
Concluzia este că poporul ştie să-şi aleagă oamenii, să judece şi să dea sentinţe electorale. Din păcate, mai mult sancţiuni decât gânduri, idei, proiecte legate de ziua de mâine şi de viaţa noastră cea de toate zilele. Nu putem însă decât să-i felicităm pe alegătorii noştri, cât şi pe aleşii lor, mai vechi sau mai noi, să le urăm să aibă mandate cât mai pline şi bogate în realizări, pe măsura promisiunilor. Greul însă, de-abia acum începe. Şi este greu să fii primar în aceste vremuri europene! Aşa că spor la treabă tuturor edililor, aleşi şi alegători!
Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea