Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere pentru femeile însărcinate și mamele defavorizate: Câți bani se acordă prin Programul Materna

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere pentru femeile însărcinate și mamele defavorizate: Câți bani se acordă prin Programul Materna

Unii români sunt mai norocoși decât alții. Statul va oferi gratuit 2.000 de lei sub formă de vouchere prin intermediul Programului Materna. Acești bani vor fi acordați femeilor însărcinate.

Banii sunt acordați pentru a sprijini costurile analizelor medicale și ale tratamentelor necesare pe timpul sarcinii. Trebuie menționat faptul că banii vor fi acordați sub formă de vouchere în două tranșe. Banii sunt acordați pentru a sprijini creșterea natalității, dar și familia.

2.000 de lei pentru femeile însărcinate
Documentele necesare ce trebuie să se depună pentru a primi banii sunt următoarele:

– cererea de tip completată

– copie după buletin

– certificat fiscal eliberat de Direcția Impozite și Taxe Locale

– adeverință de la medicul ginecolog

– ecografii care confirmă sarcina

De asemenea, se mai acordă 2.000 de lei pentru mamele defavorizate. Acești bani sunt oferiți de către stat cu scopul achiziționării produselor necesare copilului. Printre acestea se află scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole vestimentare pentru bebeluș, dar și articole sanitare și medicale atât pentru mamă, dar și pentru copil, conform dailybusiness.ro.

Citește și: Codul Penal 2024: Legea pentru piața imobiliară s-a schimbat. Până la 5 ani de închisoare pentru oamenii care presează proprietarii să își vândă imobilele

Se acordă bani de la stat pentru mamele din România

Pentru a primi banii, mamele trebuie să solicite banii la maximum trei luni de la nașterea copilului. Acest ajutor este acordat prin intermediul Ordonanței de Urgență 24/2024. Prin intermediul acestei prevederi, mamele vor mai avea și alte beneficii. Printre acestea se numără consilierea în alăptare, educație sanitară și de prim ajutor, facilitarea accesului la servicii medicale și sociale. De asemenea, mamele vor avea parte și de educație pentru igiena personală și a locuinței. Proaspetele mămici se vor bucura și de recomandări nutriționale ce sunt destinate diversificării alimentației copilului.

Mamele care primesc acești 2.000 de lei sunt cele care nasc în anul 2024 și se află în situații defavorabile sau cele ce primesc dreptul la venit minim de incluziune. Și femeile cu dizabilități ce nasc în acest an vor primi suma de la stat. Banii sunt acordați și mamelor ce nu au acte de identitate și nu pot beneficia de drepturi civile. Suma de 2.000 de lei este acordată și mamelor ce nasc în anul 2024 și sunt minore sau provin din zone de conflict.

„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, care se află în situaţii de risc), aflate temporar în situaţii critice de viaţă, care nu deţin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetăţeni străini/apatrizi şi provin din zone de conflict”, au transmis reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Această măsură va ajuta femeile pe perioada a trei ani. 2024-2027. Bugetul pentru acest proiect este de 24 de milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea