Vouchere pentru femeile însărcinate și mamele defavorizate: Câți bani se acordă prin Programul Materna
Banii sunt acordați pentru a sprijini costurile analizelor medicale și ale tratamentelor necesare pe timpul sarcinii. Trebuie menționat faptul că banii vor fi acordați sub formă de vouchere în două tranșe. Banii sunt acordați pentru a sprijini creșterea natalității, dar și familia.
2.000 de lei pentru femeile însărcinate
Documentele necesare ce trebuie să se depună pentru a primi banii sunt următoarele:
– cererea de tip completată
– copie după buletin
– certificat fiscal eliberat de Direcția Impozite și Taxe Locale
– adeverință de la medicul ginecolog
– ecografii care confirmă sarcina
De asemenea, se mai acordă 2.000 de lei pentru mamele defavorizate. Acești bani sunt oferiți de către stat cu scopul achiziționării produselor necesare copilului. Printre acestea se află scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole vestimentare pentru bebeluș, dar și articole sanitare și medicale atât pentru mamă, dar și pentru copil, conform dailybusiness.ro.
Citește și: Codul Penal 2024: Legea pentru piața imobiliară s-a schimbat. Până la 5 ani de închisoare pentru oamenii care presează proprietarii să își vândă imobilele
Se acordă bani de la stat pentru mamele din România
Pentru a primi banii, mamele trebuie să solicite banii la maximum trei luni de la nașterea copilului. Acest ajutor este acordat prin intermediul Ordonanței de Urgență 24/2024. Prin intermediul acestei prevederi, mamele vor mai avea și alte beneficii. Printre acestea se numără consilierea în alăptare, educație sanitară și de prim ajutor, facilitarea accesului la servicii medicale și sociale. De asemenea, mamele vor avea parte și de educație pentru igiena personală și a locuinței. Proaspetele mămici se vor bucura și de recomandări nutriționale ce sunt destinate diversificării alimentației copilului.
Mamele care primesc acești 2.000 de lei sunt cele care nasc în anul 2024 și se află în situații defavorabile sau cele ce primesc dreptul la venit minim de incluziune. Și femeile cu dizabilități ce nasc în acest an vor primi suma de la stat. Banii sunt acordați și mamelor ce nu au acte de identitate și nu pot beneficia de drepturi civile. Suma de 2.000 de lei este acordată și mamelor ce nasc în anul 2024 și sunt minore sau provin din zone de conflict.
„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, care se află în situaţii de risc), aflate temporar în situaţii critice de viaţă, care nu deţin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetăţeni străini/apatrizi şi provin din zone de conflict”, au transmis reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Această măsură va ajuta femeile pe perioada a trei ani. 2024-2027. Bugetul pentru acest proiect este de 24 de milioane de euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată