Vouchere pentru alimente: Guvernul a prelungit oficial termenul de acordare al ajutorului până în 2027
În cursul zilei de miercuri, Guvernul a aprobat oficial mecanismul de implementare pentru sprijinul material care va fi acordat în perioada 2024-2027 pentru unele categorii de persoane defavorizate, conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
„Guvernul a adoptat hotărârea pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare în perioada 2024-2027 a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, din rândul pensionarilor sau a persoanelor cu dizabilităţi. Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente şi mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, faţă de 1.700 de lei, valabil anul trecut. Pentru anul în curs, tichetul are o valoare nominală de 250 de lei şi se acordă o dată la două luni, iar banii respectivi pot fi folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde şi pot fi utilizaţi în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări”, a declarat Mihai Constantin, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a precizat că eligibile pentru acest tichet sunt şi familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere şi familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, pentru familiile şi persoanele singure cărora li s-au distribuit dreptul de ajutorul de incluziune în condiţiile Legii 196/2016, precum şi pentru persoanele fără adăpost.
Mihai Constantin a adăugat că o altă măsură de sprijin aprobată începând din 2024 este ca persoanele din categoriile menţionate să beneficieze şi de un sprijin material sub formă de pachet cu alimente, în cuantum de maximum 125 de lei, o dată la şase luni.
„Primele alimentări ale acestor tichete electronice pentru anul 2024 se vor face în următoarele săptămâni, la jumătatea lunii februarie, după ce, împreună cu autorităţile acreditate şi cu autorităţile locale, se va face un nou inventar al persoanelor beneficiare de acest program, având în vedere că plafonul, menţionez încă o dată, a fost ridicat pentru anul în curs la 2.000 de lei”, a mai afirmat Constantin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Impozitul pe care trebuie să îl achite românii până la sfârșitul lunii ianuarie 2025. Neplata acestuia aduce amenzi usturătoare, de până la 27.000 de lei
Impozitul pe care trebuie să îl achite românii până la sfârșitul lunii ianuarie 2025. Neplata acestuia aduce amenzi usturătoare, de până la 27.000 de lei O categorie de contribuabili mai are la dispoziție câteva zile pentru plata impozitului pe dividende. Termenul limită este 27 ianuarie 2025, iar cei care omit să achite acest impozit, riscă […]