Vouchere pentru alimente 2025. Ce poți cumpăra cu banii de pe cardurile sociale și de la ce magazine
Românii cu venituri mici beneficiază și în 2025 de vouchere pentru alimente. Diferența este că anul acesta, cardurile vor fi alimentate doar de două ori, iar suma va fi mai mică decât în 2024.
Cardurile sunt menite să fie utilizate exclusiv pentru cumpărarea alimentelor sau a meselor calde, în rețeaua de magazine partenere acestui proiect. De asemenea, voucherele au o valabilitate de 12 luni de la primirea acestora.
Pachetele cu alimente au o valoare maximă de 125 de lei și sunt acordate o dată la șase luni, adică de două ori pe ani. Persoanele care pot beneficia de aceste carduri sunt:
-Persoanele și familiile care primesc asistență pentru incluziune;
-Membrii familiilor care primesc asistență pentru întreținerea copiilor în conformitate cu Legea nr. 196/2016;
-Persoanele și familiile care se confruntă cu situații critice de viață pe termen scurt, identificate prin anchete sociale la nivel local.
Cardul social poate fi utilizat pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde de la comercianții parteneri. Acesta poate fi folosit pentru cumpărarea unor produse precum ulei, făină, zahăr, cafea, bulion, conserve, apă, legume, carne, brânzeturi, pâine, specialități din carne și altele.
Fiecare card vine însoțit de o scrisoare care detaliază condițiile de utilizare, precum și cu un cod PIN. Cardurile sociale sunt destinate exclusiv achiziționării de produse alimentare și mese calde. Nu se pot retrage bani de pe card și nu se pot achiziționa alte tipuri de produse decât cele alimentare.
Acestea pot fi utilizate exclusiv pe teritoriul României, pe durata valabilității lor, și numai pentru achiziționarea de alimente și mese calde, conform destinației programului. Aceste carduri nu permit achiziționarea altor bunuri sau servicii.
Conform legislației, utilizarea lor pentru produse nealimentare, cum ar fi alcool, tutun, îmbrăcăminte, electronice, articole pentru casă sau alte produse neprevăzute în scopul programului nu este posibilă.
De asemenea, sumele disponibile pe card nu pot fi retrase, transferate către alte conturi sau date altor persoane în schimbul banilor.
Magazinele partenere sunt obligate să respecte restricțiile, iar sistemul de plată va bloca automat tranzacțiile pentru produsele neautorizate. Autoritățile monitorizează utilizarea cardurilor, iar beneficiarii care încalcă regulile pot fi sancționați, inclusiv prin pierderea dreptului de a beneficia de acest ajutor financiar în viitor.
Magazinele în care aceste carduri pot fi folosite
Aceste carduri sociale sunt emise de Sodexo, Edenred și Up Romania. Acestea pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente de la magazine și locații partenere, precum Kaufland, Lidl, Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Pași, Annabella, Dianca, Oncos, Pizza Hut, Abatorul Periș, Domino’s Pizza, KFC, patiseriile Paul, printre altele.
Există o listă de parteneri afiliați care diferă de emitentul cardului.
Româmii pot folosi cardurile sociale pentru a cumpăra ulei, făină, zahăr, cafea, bulion, conserve, apă, legume, carne, brânzeturi, etc, până la produse de panificație, snacks-uri, pâine, specialități din carne sau altele.
Cardurile sociale sunt emise de Sodexo, Edenred și Up Romania și pot fi folosite în Kaufland, Lidl, Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Pași, Annabella, Dianca, Oncos, Pizza Hut, Abatorul Periş, Domino’s Pizza, Cora, KFC, patiseriile Paul, etc.
Listele cu toate magazinele care acceptă aceste carduri au fost publicate pe site-ul MIPE.
Atenție, legea interzice folosirea cardurilor sociale pentru cumpărarea alcoolului, tutunului, hainelor, electrocasnicelor sau a altor articole pentru casă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu: ”În perioada următoare, va fi bătaie mare pe bani. Și pe euro, și pe lei”
Economistul Radu Georgescu: ”În perioada următoare, va fi bătaie mare pe bani. Și pe euro, și pe lei” Economistul Radu Georgescu continuă seria postărilor în care explică ultimele evenimente la nivel economic din România. Creșterea ROBOR și IRCC îi afectează pe cei cu credite în lei și par să nu se oprească din avânt. ”Se […]
FOTO | Primul hub de mare putere din România pentru încărcarea autovehiculelor electrice, pe Autostrada A1, foarte aproape de județul Alba
Primul hub de mare putere din România pentru încărcarea autovehiculelor electrice, pe Autostrada A1, foarte aproape de județul Alba Primul hub de mare putere din România pentru încărcarea autovehiculelor electrice s-a deschis, joi, 8 mai 2025. Staţiile de încărcare pentru vehicule grele (HDV) de 400 kW, amplasate pe A1, foarte aproape de județul Alba, în […]
Robor își continuă ascensiunea: Ratele românilor tot mai mari, după creșterea istorică a indicilor. Cifrele anunțate joi de BNR
Robor își continuă ascensiunea: Ratele românilor tot mai mari, după creșterea istorică a indicilor. Cifrele anunțate joi de BNR Creștere puternică pentru Robor, a antins cel mai ridicat nivel din vara anului 2023. Citește și: Indicele ROBOR, folosit la calculul dobânzilor variabile la credite, a urcat la un nivel record al ultimilor 2 ani. BNR […]