Vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat: Ce sume pot oferi anual angajatorii
Vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat: Ce sume pot oferi anual angajatorii
Tichetele de vacanță vor putea fi oferite și de către companiile private, potrivit unor noi modificări legislative.
Dacă vor, angajatorii din privat pot plăti o parte din vacanțele salariaților lor. O soluție este să le dea vouchere de vacanță, care nu sunt taxate cu contribuții, ci doar cu impozit. Așa se ajută și turismul din țară.
Pentru voucherele de vacanță se folosește încă o lege veche, OG nr. 8/2009. O lege nouă, Legea nr. 165/2018, trebuia să se aplice din 2021, dar s-a amânat de trei ori până în 2027.
Potrivit legii vechi, un salariat poate primi anual vouchere de vacanță de 1.450 lei. Potrivit legii noi, ar putea primi până la 18.000 lei (șase salarii minime brute pe țară). Dar legea nouă nu se aplică încă. Voucherele se dau acum numai pe card, nu și pe hârtie.
“Angajatul care beneficiază de vouchere de vacanță nu mai beneficiază de prima de vacanță în cursul anului fiscal”, spune OG nr. 8/2009.
Notă: Există un proiect de lege care ar permite angajaților din privat să primească vouchere de vacanță din impozitul pe venit. Dar e puțin probabil să se aprobe, având în vedere situația economică și fiscală.
Voucherele se dau după niște reguli stabilite prin contracte colective sau regulamente interne, după consultarea angajaților. Nu se pot face discriminări între angajați sau sancțiuni disciplinare care să le ia dreptul la vouchere.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan