Rămâi conectat

Ştirea zilei

Voicu Vușcan, administrator Elit Cugir: Închidem 2020 cu un nivel al vânzărilor similar anului 2019. Anul acesta vorbim despre stagnarea pieței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voicu Vușcan, administrator Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, ce deține 4 fabrici de producție dar și o rețea de 50 de magazine proprii, afirmă că industria în care activează a fost puternic încercată de pandemia de coronavirus, din cauza volatilității economice și a amenințării epidemiologice permanente a factorului uman, atât în zona de producție, cât și în cea de distribuție și vânzare. Astfel, el estimează că piața preparatelor din carne va stagna în acest an.

„Anul acesta vorbim despre o stagnare. HoReCa a fost închisă, magazinele mari au înregistrat un număr mai mic de clienți și scădere în vânzări la produsele vrac, dar și nesiguranță din partea oamenilor în ceea ce privește venitul lor. Toate acestea nu fac altceva decât să reducă consumul. Pe viitor, creșterea vânzărilor depinde foarte mult de veniturile populației și de măsurile restrictive luate pentru combaterea COVID-19, pentru că acestea vor influența direct și consumul de mezeluri”, afirmă Voicu Vușcan.

El adaugă că cea mai mare provocare din acest an pentru producătorii de mezeluri este siguranța angajaților, activând într-un domeniu în care nu se poate lucra de acasă și este necesară prezența zilnică la locul de muncă a peste 90% din angajați. în acest sens, proprietarii fabricilor de produse procesate din carne au fost nevoiți să măsuri de prevenție antiinfecție pe întreg lanțul de producție și valorificare, cât și de informare constantă a personalului cu privire la riscurile de contaminare și efectele acestei boli.

În cadrul companiei Elit, el menționează că a luat măsuri astfel încât să poată produce și livra comenzile, chiar și în perioada de lockdown. „Am căutat să diversificăm canalele de distribuție și să ne adaptăm noii normalități. Mă refer aici la creșterea numărului de produse ambalate, la gramaje mai mici în detrimentul produselor vrac. De asemenea, în această perioadă am inaugurat și vânzările de produse online.”

Elit produce anual peste 40.000 de tone de mezeluri în cele patru unități de producție pe care le deține în Alba, București și Arad.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea