Rămâi conectat
MA-RA-MU

Sănătatea și natură

Virtuţile curative ale merelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Merele conţin zaharuri, acizi organici, celuloze, pestine, taninuri, o bogată gamă de săruri (Ca, Na, Fe, K, Si, Al, Mg, Mn, S, Co). În coajă, acidul pantotenic, şi vitamina C sunt în cantităţi duble faţă de pulpa fructului. Scade colesterolul, tensiunea arterială, are acţiune diuretică (activează secreţia urinară) în afecţiuni renale, gută şi reumatism. Merele acrişoare, la fel ca şi tomatele pot fi introduse în tratamentul cu succes al diabetului infantil (prin cure de mere şi de roşii coapte în cuptor). Celor care suferă de insomnii, pe lângă infuzie de tei, li se recomandă 1-2 mere seara, înainte de culcare. Scade calculii biliari, optimizează tranzitul intestinal, scade absorbţia grăsimilor, modifică echilibrul mineral şi calitatea florei intestinale, diminuând riscul de cancer digestiv. Raţia de mere 2-3 pe zi. Este depurativ sanguin, ocrotitor gastric, antireumatismal, ulcer, gastrită, afecţiuni bronhice. Ca depurativ, un măr în fiecare dimineaţă, ca laxativ, un măr în fiecare seară. Dieta cu mere crude în caz de gripă îndelungată, 500 gr până la 1 kg de mere crude rase, ca singură hrană în timp de 2-3 zile. Infuzie de mere: 2-3 mere necurăţate de coajă, taiate în felioare rotunde pentru 1 litru de apă. Se fierbe un sfert de oră. Se bea după gravitatea bolii. Putem să-i adăugăm câteva bucăţi de rădăcină de lemn dulce în bronşite, reumatism, afecţiuni intestinale, sau zeamă de lămâie, este un bun întăritor al nervilor şi se poate lua seara ca sedativ. Mărul albeşte dinţii. Îngrijirea pielii: sucul mărului dă vigoare ţesuturilor, faţă, gât, sân şi abdomen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea