Rămâi conectat

Actualitate

VINŢU DE JOS ARE NEVOIE DE UN PRIMAR GOSPODAR ŞI ONEST FAŢĂ DE CETĂŢENI

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Stimaţi cetăţeni ai comunei Vinţu de Jos,
Mă adresez dumneavoastră în calitate de candidat independent la funcţia de primar al comunei. Aş dori, în doar câteva rânduri, să vă informez în legătură cu ceea ce îmi propun. Împreună putem realiza multe lucruri pentru binele comunei noastre, pentru ca toţi să trăim mai bine şi mai liniştit.
M-am născut, am crescut şi sunt domiciliat în comuna Vinţu de Jos. Sunt căsătorit şi am doi copii, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII „Iuliu Maniu”, Vinţu de Jos. Am muncit în străinătate 11 ani, iar în prezent sunt angajatul unei firme de transport internaţional, pe care o deţin împreună cu soţia mea.
Ştim cu toţii ceea ce au făcut persoanele care ne-au condus până în momentul de faţă. S-au realizat şi lucruri bune, dar lasă foarte mult de dorit calitatea executării acestora. Cunoaştem cu toţii ura şi răutatea dintre crescătorii de animale, absenţa păşunilor, dar şi aroganţa şi lipsa de respect a celor care ne-au condus.
Aş dori, împreună cu dumneavoastră, să putem realiza pentru comuna noastră următoarele obiective:
1. Achiziţionarea unor utilaje de strictă necesitate care să deservească interesele comunei şi ale cetăţenilor: reparaţia de drumuri, curăţirea albiilor râurilor, continuarea executării lucrărilor de canalizare, apă potabilă şi închirierea acestora în scopul creşterii bugetului consiliului local.
2. Achiziţionarea unui microbuz care să poată transporta persoane cu vârsta înaintată, elevi din satele mai îndepărtate la medic, magazin, farmacie. Cu acest prilej, vă aduc la cunoştinţă faptul că sunt elevi din Vurpăr care vin pe jos 3-4 km, până la şcoală.
3. Împreună cu cei doi medici, ajungerea la un consens în vederea instituirii unui sistem de urgenţă primară, cu medic asistent şi permanent – dimineaţa şi după amiază. De asemenea, transportarea persoanelor care nu se pot deplasa cu respectivul microbuz la medic. Susţin concurenţa sistemului de distribuire a medicamentelor în vederea scăderii preţurilor acestora.
4. Ştiut fiind faptul că majoritatea ţărilor luptă împotriva abandonului şcolar, stimularea elevilor pentru a-şi continua studiile, recompensarea acestora prin premii sau alte modalităţi (în funcţie de rezultatele obţinute, de exemplu, prin organizarea de excursii) sunt extrem de importante. Vă întrebaţi de unde putem obţine bani pentru acestea. Un exemplu ar fi buna gestionare a banilor care se plătesc pentru închirierea sălii de sport. Trebuie avută în vedere, de asemenea, recompensarea şi stimularea ansamblului folcloric al comunei, a persoanelor care reprezintă şi fac cinste comunei Vinţu de Jos.
5. Crescătorilor de animale le pot spune că le-aş acorda tot sprijinul în vederea organizării acestora în asociaţii, retrocedarea păşunilor care au fost vândute în suprafaţă de 160 hectare sau chiar mai mult, în înfinţarea unui depozit frigorific, a unui micro abator/ hală – pentru a-şi putea comercializa mai uşor produsele. Orice ţară civilizată ne-ar invidia pentru rezerva de apă care traversează comuna şi nu este folosită pentru irigatul păşunilor şi a culturilor.
6. Înfiinţarea unei echipe care să se ocupe de curăţenia comunei, achiziţionarea de utilaje destinate acestui proces, insistând în organizarea unei halde de gunoi pentru a putea colecta deşeurile săptămânal, iar banii obţinuţi ar putea servi asigurării iluminatului stradal, a pazei etc.
Calitatea drumurilor o ştim cu toţii, dar vă dau doar un exemplu: pe str. Valea Vinţului s-a reparat drumul de-abia în urmă cu o săptămână, după ce timp de patru ani nu s-a făcut nimic. Ştiut fiind faptul că urmează efectuarea lucrării de introducere a apei potabile şi canalizării, se va distruge din nou. Trageţi dumneavoastră o concluzie în privinţa simţului gospodăresc pe care îl au sau l-au avut aleşii noştri…
7. Mi se pare importantă înfinţarea unor zone industriale pe raza comunei, pentru a atrage un număr cât mai mare de investitori în vederea combaterii şomajului şi crearea de noi locuri de muncă.
8. Ajungerea la un consens în privinţa transportatorilor de mare tonaj care ne tranzitează drumurile (lemne, balast, etc.) în vederea achitării unei taxe de tranzit, bani care ar putea folosi la repararea şi întreţinerea drumurilor, înlocuirea balustrăzilor rupte de pe podul Mureş, care prezintă un pericol iminent pentru cetăţeni.
9. S-au cheltuit foarte mulţi bani pentru amenajarea căminelor culturale, în prezent neterminate, lipsindu-le foarte multe lucruri necesare, neputând fi utilizate în vederea organizării ceremoniilor (nunţii, boteze, spectacole), o altă sursă de buget a consiliului local, care, din păcate, merge în buzunarele unor societăţi private.
10. Nu cred că ar costa foarte mulţi bani înfinţarea unor parcuri de agrement pe lângă grădiniţe şi şcoli generale, pentru ca elevii să aibă un mijloc de divertisment în vacanţe şi în timpul liber. Susţin înfiinţarea unor baze sportive, inclusiv a unei piscine, pe raza comunei, promovând activităţile sportive, atât de utile unei dezvoltări armonioase a populaţiei.
Un număr foarte mare dintre dumneavoastră aveţi copii sau nepoţi care studiază sau muncesc peste hotare. Poate aţi fost în mare parte plecaţi peste hotare. Şi eu am fost foarte mult timp şi am văzut cum arată satele şi comunele altor ţări… De ce nu ar putea fi şi la noi ca la ei? Este ştiut faptul că starea de stres provoacă cele mai multe boli ale organismului. Aş vrea, pe cât posibil, să elimin o parte din acest stres cel puţin în relaţiile dintre dumneavoastră – cetăţenii şi primăria, respectiv organele locale. Ar mai fi foarte multe lucruri de spus şi făcut, dar nu vreau să credeţi că vă vorbesc din punctul de vedere al unui om politic, ci, având în vedere că sunt independent, din cel al unui gospodar al acestei comune pe care, în mare parte, îl cunoaşteţi.
Nu în ultimul rând, şi aici închei, la nivelul primăriei, dacă eu voi fi opţiunea dumneavoastră, aş cere o revizie financiar contabilă a ultimilor opt ani, efectuată de către o persoană specializată (audit financiar) şi revizuirea, în totalitate, a situaţiei fondului funciar pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de păşuni, terenuri, etc, aşa cum le-aţi avut din moşi strămoşi. O mai bună organizare a servicilor prestate de către angajaţii primăriei, o colaborare permanentă cu societatea în vederea transparenţei lucrărilor efectuate de către primărie.
Cetăţeni ai comunei Vinţu de Jos, toţi muncim, luptăm pentru o cauză mai dreaptă, un nivel de viaţă mai ridicat, suntem gospodari, ceea ce înseamnă că încercăm să creştem situaţia noastră economică. Acest lucru nu îl regăsim astăzi la cei care reprezintă comuna noastră, aceştia organizând licitaţii peste licitaţii, oferind spre vânzare tot ce se poate.
Avem foarte multe de făcut împreună. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră ca să atragem cât mai mulţi bani (europeni şi din alte surse) la bugetul comunei, pentru a putea asigura o calitate a vieţii mai ridicată, pentru a avea o comună mai curată şi mai liniştită.
Dumneavoastră, prin votul acordat, veţi decide acest lucru.

Bănică Ştefan Ioan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Armata obligatorie pentru băieți și opțională pentru fete: Două luni pe an, de la 18 până la 20 de ani – propunerea lui Daniel Funeriu

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Armata obligatorie pentru băieți și opțională pentru fete: Două luni pe an, de la 18 până la 20 de ani – propunerea lui Daniel Funeriu Daniel Funeriu anunţă că îşi ia ”angajamentul public” că domeniul apărării va beneficia de un buget de 3,5% din PIB, iar cel puţin 2% din acest buget să reprezinte cheltuieli […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea