Rămâi conectat

Ştirea zilei

VINERI | Unirea Alba Iulia, 100 de ani de existență: Expoziție foto și meci old-boys pe Stadionul Cetate cu foști fotbaliști și antrenori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI | Unirea Alba Iulia, 100 de ani de existență: Expoziție foto și meci old-boys pe Stadionul Cetate cu foști fotbaliști și antrenori

Unirea Alba Iulia împlinește vineri, 16 august 2024, 100 de ani de istorie: două culori, un club, o singură iubire!

Puține cluburi se pot mândri în România cu o istorie de un secol. Unirea Alba Iulia face parte din cercul select al echipelor de tradiție din fotbalul românesc, săptămâna aceasta împlinindu-se 100 de ani de existență a celei mai iubite echipe de fotbal din județul Alba.

Arhivele păstrează multe dovezi ale acestei existențe, începând cu prima menționare a funcționării clubului, la 16 august 1924 și până la cele mai înalte performanțe, cele două promovări în prima ligă de fotbal sau o semifinală de Cupa României împotriva echipei Steaua București.

Generații după generații, fotbaliștii Unirii sunt surprinși în fotografii emoționante care arată că istoria unui club de fotbal este un tezaur care se construiește greu, cu efort, sudoare, uneori cu lacrimi, alteori cu zâmbete, ale unor oameni care întotdeauna au avut mândria de a fi reprezentanții unui oraș cu nume mare în existența istorică a României: Alba Iulia.

Acelor generații trecute le suntem datori moral în prezent. Datorită lor avem această istorie, datorită lor avem un prezent, dar mai ales, avem un viitor.

Însoțiți întotdeauna de suporteri fideli, uniriștii din trecut au luptat pentru onoare, pentru glorie sportivă, au ținut în viață un simbol al orașului lor.

Pe terenul de fotbal, cei care azi intră în alb-negru, trebuie să apere această istorie, trebuie să fie demni de a fi urmașii unor astfel de generații.

Vineri, 16 august 2024, vor fi organizate o serie de evenimente care să marcheze această sărbătoare. Incepând cu ora 12.30, la Palatul Principilor, Sala Dietei, va fi deschisă o expoziție foto dedicată celor 100 de ani de istorie în alb-negru.

De la ora 18, pe Stadionul Cetate se va desfășura un meci de old-boys la care vor participa foști fotbaliști și antrenori ai Unirii, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

La mulți ani, Unirea Alba Iulia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ilinca Bozdog, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea război electronic în comunicații din cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov

Bera Larisa

Publicat

în

Ilinca Bozdog, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea război electronic în comunicații din cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov Absolventa Ilinca Bozdog, a fost admisă prima la specializarea război electronic în comunicații din cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. Citește și: Ștefania Roșu, absolventă a Colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea